Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Saç Ekimi Sık Sorulanlar

Saç Ekimi Sık Sorulan Sorular

Saç ekimi genetik sorunlar ile birlikte 20’li yaşlardan itibaren dökülmeye başlayabilir. Bazı hastalık veya vitamin ve mineral eksikliği de saç ekimine neden olabilir. Ancak teknolojinin ilerlemesi ve yapılan saç ekimleri Dünya’da ve Türkiye’de en sık yapılan işlemlerden birisidir.

Saç Ekimi Teknikleri Nedir?

Gümüz teknoloji ve bilimi kullanarak yapılan saç ekimlerinin çok etkili sonuçlar verdiğini söylemek mümkündür. Saçlarımız genetik sebeplerden veya vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamamız sonucu saçlarda önce yıpranma, kırılma ve dökülme görülebilir. Elbette dökülen saçlar kişinin kendini daha yaşlı ve öz güven eksiliği hissetmeleri ve saç ekimi yapmaları gerektiği konusunda araştırma yapmaya başlatabilmektedir. Bilmeniz gereken saç ekimi için 2 teknikten bahsedeceğim FUT ve FUE bu teknikler hakkında sizi kısaca bilgilendireceğim. Eskiden kullanılan teknik FUT dediğimiz yöntem ile saç ekimi ense bölgesinden alınan saç derisi kesilerek alınan saç dokusu küçük parçalara bölünerek kelleşmiş deriye nakil edilirdi. Bu operasyonla birlikte istenilen sonuç tam olarak alınamamaktaydı. Birde FUE dediğimiz günümüzde tercih edilen yöntemdir. FUE dediğimiz yöntemde yine ense bölgesinde saçlı deriden kıl folikülleri alınarak tek tek motor yardımı ile alınarak kel olan bölgeye mikro – greftleme tekniği nakil edilmektedir. Kullanılan bu teknik ile alınan sonuçlar daha güzel olmaktadır.

En Fazla Kaç Kez Saç Ekimi Yapılır?

FUE dediğimiz yöntemde tek seans için 5000 – 6000 adet saç ekimi yapılabilir. İlk seans yeterli olmayacak ise yapılan muayene sonrası kellik bölgesi çok fazla ise 2 seans yapılabilir. 2 seans toplamında 10000 adet saç ekilebilmektedir. Her seans için iyileşme sürecinin tamamlanması gereken önemli konulardan birsidir.

Saç Ekimi Anestezi Kullanımı Nasıl?

Saç ekimi yapılmadan önce muayene bulguları son derece önemlidir. Hastanın kellik bölgesi ve saç köklerinin alınacağı bölge belirlenerek planlama yapılır. Saç köklerinin alınacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve saç ekimi yapılan bölge lokal anestezi ile uyuşturularak yapılmaktadır. İşlem 5 – 6 saat sürmektedir.

Saç Ekimi Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Saç ekiminden 10 gün önce alkol tüketimi kan sulandırma etkisi yaratacağı için kullanımı tamamen bırakılmalıdır. Yine kan sulandırma etkisi olan aspirin ve aspirin içeren ilaçların işlemden 3 hafta önce kesilmesi gerekmektedir. Sigara tüketimi yara iyileşme sürecini kötü etkilediği ve mevcut risklerinden dolayı saç ekiminden 6 ay önce tamamen bırakılmalı ve saç ekiminden önce kullanılmamalıdır. Saç ekimi öncesinde önden düğmeli kıyafet tercih etmeniz gerekmektedir.

Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Ekilen saçklar 3 ay sonra dökülür ve yeniden çıkmaya başlar. 6 ay sonra tamamen yeniden çıkmış olmaktadır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/sac-ekimi/

https://www.tasklinik.com/sac-ekimi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..