Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Blog
 

En çok okumayı tercih ettiklerimiz üzerine...

Bu konuya daha önceleri de diğer BLOGCULAR tarafından dokunuldu deşifre edildi ve de biopsi için masalara yatırıldı ama hiç okuyamadım.
Kimse göz düşünce ve de estetiksel hassasiyetlerimiz konusunda NET VE AKLA YAKIN teşhisini böyle maddeler halinde sıralamaya gerek duymadı.

Neydi?
Ele alınan konunun içeriği miydi bizi konuya çeken?
Ya da BAŞLIK mı?

Mesela son derece istatiksel bir yazıya çok okunurluk kazandırmak için şöyle çok komik bir başlık eklenmiş olsaydı eğer; on kere yerine beş yüz kere tıklanır mıydı?

İçerik; satın alınan gıdalardaki kimyasalların bedene olan geri dönüşümleri olsun mesela, ama onun başlığında şöyle bir baş yazı var panelde...

RENKLİ BEDENLERE YAKIN BAKIŞ

Şimdi bu başlığın içinde ne var acaba diye meraktan ölerek, irade dışı tıkladığınızda bir sayfa dolusu GIDA BOYALARI VE içerdikleri zararlı kimyasallar ve neden oldukları toksinsel reaksiyonlar karşımıza çıktığında, daha ilk satırında of ya diyerek sayfadan çıkılmaz mı?

Konunun manşetine eklenen özellikle kadın objesi içeren resim, grafik ya da fotograflar...
Bu da çok etkendir bir yazının çok okunulurluğunda. Konunun özü, sözü, ne anlatmaya çalıştığı değil, ilk planda olan sadece < sağ="" yanda="" göze="" batan="" can="" alıcı="" fotograf="">> tır.

Yazıyı tıkladığınız an, mayına basmış gibi olacağınız derecede hüsrana uğrarsınız kimi zaman.
Bu bir kitap stantından kitap satın alırken, önce kağıdının kuşe olmasına, kapak resmine bakmaya benzer. Yani o kadar içi boş ve zararlı bir eylemdir.
Yazarına, içeriğine, önsözüne bakmadan, salt hammadde ve kapaktaki -ALBENİ-ye tutularak alır eve gelirsiniz, içini açtığınız an daha ilk cümlelerinde size pişman eder.

Konunun yazarına olan kişisel bir eğiliminiz mi vardır acaba?
NE YAZMIŞ ACABA BU SABAH?
Hele hele yazar çizeri bir bayansa, üstüne üstlük hoş, zeki , alımlı, bir de bekarsa...
Sadece basit ve de engellenemez bir meraktır bu, sadece konunun yazarına karşı bir SEMPATİ vardır içinizde, hepsi budur! Maalesef o konunun yazarı için hiç de olumlu bir tıklanma değildir bu. Bir yazar için, kıyısından köşesinden bile olsa, kişisel beğeniler adına okunuyor olmak hiç de artı değildir.

Konu; son günlerde GÜNDEMİ ELİNDE TUTAN bir sorun için, son derece önemlidir ve de çok elit bir şekilde kaleme alınmıştır.
Gerekli, yerinde ve de zamanında ele alınmıştır , üstelik de yazarın kalemi , çok sivri uçlu da olsa eleştiri övgü ve de önerileri son derece YERLİ YERİNDE ve de sağlamdır.
Cinsiyetine bakılmaksızın tıklanır okunur be beğenilir yazılardır, niteliği niceliği ve de verdiği mesajlar ile edebi değeri olan, BRAVO! detirten seviyede yazılardır onlar...

Kadına kadın,
erkeğe erkekçe öneri ve yaklaşımlar sunan - ÖZEL -içerikli yazılardır.
Moda, kozmatik, yemek tanımlamaları, KADIN HAKLARI,
ilişkiler, aşk meşk hikayeleri, erkeğe ipuçları, kadına ipuçları, analık, babalık sendromları, her iki cins için de geçerli olan EKONOMİK KAVGA paragrafları, sosyal statülerdeki kavram kargaşaları, deneyimler ve öneriler serzenişler içeren yazılardır bunlar...

Şimdilik aklıma sadece bu kadarı geliyor ve yazıma eklediğim fotografa yanılarak beni tıklayanlara

SELAM OLSUN! diyerek konuyu noktalıyorum.

Sevgiler saygılar...

NİLGÜN ÇAKICI/BURSA

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..