Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

En doğal hakları olan sevginin eksikliğini hissettirmeyelim onlara...

En doğal hakları olan sevginin eksikliğini hissettirmeyelim onlara...
 

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE Kurulu Eğitim Uzmanları tarafından hazırlanan "4. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporuna" göre, anne baba sevgisi ve şefkatine doyan çocukların hem özgüveni, hem de okul başarısı daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor..

Daha önce ki bir yazımda da her şeyin başı sevgi demiştim.. Son yapılan toplum araştırmalarında, okullarda çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda bu durum bir kez daha kanıtlandı... Çocuğun maddi gereksinimlerinden daha çok ilgi ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu anne baba olarak hepimiz biliriz.. Çocuğumuza maddi olarak herşeyi sağlamakla ona gelecek hayatıyla ilgili bir değer vermiş olmuyoruz... Sevginin yeri herşeyden farklı ve üstündür..

Anne baba sevgisinin eksikliğini hisseden bir çocuğun, okul başarısı, toplum ile ilişkisi, arkadaşlarıyla olan ilişkileri ve kendi özgüveninde önemli derecede bozukluklar görülebiliyor.. Günümüz şartlarında geçim derdine düşmüş anne babalar zaman zaman çocuklarını ihmal edebiliyor.. Anne baba maddi olarak herşeyini sağladıktan sonra, sorumluluklarını yerine getirdiğini, bir sorunun olmayacağını düşünebiliyor. Fakat çocukların iç dünyası bu kadar kısıtlı değil.. Onların kafasından geçenler, duygularında ki yoğunluklar, çocukların içine kapanık, agresif, sinirli, başka arayışlar ve davranış bozuklukları olarak tepki vermelerine sebebiyet verebiliyor.

Araştırmalar da fiziksel olarak bir rahatsızlığı olmadığı halde, başarısız çocukların, başarısızlığının sebebi araştırıldığında, ev içi hzursuzluğunun olduğu, anne baba ilişkilerinin bozuk olduğu ve bu durumun da çocuklara yansıdığı veya boşanmış olmalarından dolayı kaynaklandığı ortaya çıkıyor.

Böyle bir ortamda yaşayan çocukların başarı oranı veya kendine olan özgüveni ne kadar sağlanabilir.. Anne baba kendi bozuk ilişkilerinin sorunlarıyla uğraşırken, çocuklar da diğer bir tarafta sevgi, ilgi ve alaka yönünden mahrum kalıyorlar ve bozuk bir toplumun temelleri atılıyor..

Son zamanlarda okullarda ki çocuklar arasında yaşanan şiddet eğilimleriyle, yine günümüzde artan boşanma ve aile içi şiddetin paralel olması bu durumu açıkca ortaya koymaktadır.. Boşanan anne babalar ve boşluklardan kaynaklanan çocuklardaki davranış bozuklukları.. Böyle bir ortamda sevgisiz ve ilgisiz büyüyen çocuklarımızdan gelecekte başarılı bir iş hayatı, mutlu bir evlilik ve kendine olan özgüveni nasıl bekleyebiliriz.....

Araştırmalar da, sevgiye ilgiye doyan çocuklarımızın okul ve toplum yaşantılarında daha başarılı olduğu, insan ilişkilerinde daha iyi iletişim kurabildiği ve kendine özgüvenli birer insan olarak yetiştiği ortaya çıkmıştır.. hangi anne baba istemez böyle bir çocuk yetiştirmek.. Bunun için aileler daha dikkatli olmalı diyorum..

Anne baba olarak eminim ki hepimiz bunları çok iyi bilmekteyiz, fakat aile yaşantısındaki uygulamada ki bozukluklar yüzünden, çocuklarımızın geleceği ile oynamaktayız... Anne baba olarak çocuklarımıza daha bir ilgi daha bir sevgi gösterelim, onlara, en doğal hakları olan sevilme arzusunun eksikliğini hissettirmeyelim ki, geleceğin kendine özgüvenli ve başarılı birer bireyi olabilsinler....

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..