Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

En İyi 10 Listesinde Bir Türk Kızı

En İyi 10 Listesinde Bir Türk Kızı
 

En İyi 10 Listesinde Bir Türk Kızı

MIT( Massachusetts Institute of Technology)'de biyomedikal mühendisliği okuyan Melis Anahtar, Glamour dergisinin 2007 En iyi Üniversite Öğrencileri listesine girmeyi başardı.

Melis Anahtar lise döneminde Harvard’da profesör olan Dr. Mehmet Toner ile birlikte tıpta devrim sayılabilecek projelerde çalışmış. Harvard Üniversitesi laboratuarlarında geliştirdiği kandaki akyuvarları ayırmaya yarayan teknolojik aygıtla Intel’in 2004 yılında düzenlediği Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Mühendislik dalında birinci oldu.

Teknolojinin tıp alanında kullanılmasıyla ortaya çıkan biyomedikal bilimiyle ilgilenen genç kız, adını duyurduğu önemli çalışmalarla zorlanmadan MIT ( Massachusetts Institute of Technology)'ye girmeyi başardı. Melis MIT ( Massachusetts Institute of Technology)'de birçok önemli projeyi yürütürken, yaz aylarında da ülkenin sağlık alanındaki en üst devlet kuruluşu olan başkent Washington'daki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde (NIH - National Institutes of Health) ender görülen hastalıklar üzerine çalışmalar yapıyor. Melis Anahtar halen MIT ( Massachusetts Institute of Technology)'deki Bioinstrumentation Laboratuarı’nda iğnesiz enjektör projesinde çalışıyor.

Melis'in en son başarısı ise dünyaca ünlü Amerikan Glamour dergisinin her yıl yayınladığı "En iyi 10 Üniversite Öğrencisi" listesine girmesi. Melis, bir öğrenciye verilen en büyük para ödülünü alarak hayır kurumlarına bağışlamasıyla da her açıdan ödüle layık olduğunu gösterdi.

Daha nice Türk öğrencilerimize başarılarını duyurmak dileğiyle,

MBA, MBA nedir?


Saygılarımla,

Işıl Tabağ

isiltabag@okulariyoruz.biz

www.okulariyoruz.biz


Haber Kaynak: VoaNews
Resim kaynak: www.glamour.com

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..