Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '09

 
Kategori
Babalar Günü
 

En iyi arkadaşım.

En iyi arkadaşım.
 

(İnt.Alıntıdır.)Tüm babaların günü kutlu olsun.


Babalar günü ilk defa 1910 yılında, resmi olarak ise 1924 senesinde kutlanmış.Ancak 1966 yılında bir bildiri yayınlanarak her yıl Haziran ayının üçüncü pazarı kutlanması istenmiş.

Ben Eylül doğumlu olduğum için 1996 yılında ilk defa kutlamışım. Ama, onu da hatırlamıyorum. Hatırladığım tüm babalar günü kutlamalarımız ailece yapılmıştır. Ablam, abim ve annemle birlikte. Bizim aile için özel bir gündür.

Tabii sadece bir gün babaların hatırlanmasına ben de karşıyım. Fakat, o gün de özel olmalı.

Babam her zaman arkadaşımız olmuştur. Bizimle birlikte oyuncakla oynayan, araba yarışı yapan, göl kenarında helikopter ve uçurtma uçuran, bizimle piknikte haşlanmış mısır yeme yarışı yapan, bicibici yiyen, halı saha maçlarımızda antrenörümüz olan, annem başka şehire görevli gittiğinde birlikte yemek yapıp hazırladığımız, evi birlikte dağıtarak tekrar temizlediğimiz bir arkadaş.

Çocukluğumdan beri babamın bana bağırıp dövdüğünü hiç bilmem. Çok uslu çocuk olmamızdan değil tabii. Benim ve kardeşlerimin mutlaka suçları olmuştur. Bizde her kardeş gibi kavga ettik, bardak kırdık, terli su içtik... Fakat; hiç birinde dayak yemedik.

Babam bize "Oğlum, çocuksunuz bu yaşta yapacaksınız. Sizi dövsem oynamayacak mısınız? Ya da artık bardak kırmayacak mısınız? Olacak bunlar, hareketinize dikkat edin, yanlışı tekrar etmeyin. Kendinize zarar verirsiniz.Bir yeriniz sakatlanır, hastanelik olursunuz sonra ilerde yapın desem de bu hareketi yapmazsınız " derdi.

Çocukluğundan bahsederken kendi babasının onu sürekli dövdüğünü anlatırdı. Dedem kızdımı tüm çocuklarını sırayla dövermiş, suçu işleyeni de suçsuz olanı da. O zamanlar babam kendi kendine " Asla kendi çocuklarımı dövmeyecegim, onların en yakın arkadaşları olacağım." dermiş.

Gerçekten de babam bizim kankimizdir.

Her şeyi paylaşırız, her konuda birlikte yorum yaparız, Pazar akşamları maç yorumlarını takip ederiz, okul sorunlarımızı konuşuruz.

Babam çok yumuşak biridir. Ses tonunu yükseltmez, kolay kolay sinirlenmez.

İyi ki benim babam olmuş, iyi ki varsın canım babam.

Hepimiz seni çok seviyoruz. Babalar günün kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 8
: 725
Kayıt tarihi
: 11.06.09
 
 

Öğrenciyim, bu sayfadan kendime ve anneanneme ait görüşlerimi, yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. He..