Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '07

 
Kategori
Spor
 

En zeki Brezilyalı futbolcu: Alex de Souza

En zeki Brezilyalı futbolcu: Alex de Souza
 

Hangi kafaya atsam acaba?


Brezilya "futbolcu fabrikası" gibi bir ülke, gerçekten yetenekli ve bir o kadar da düzgün sporcular kazandırıyor dünya futboluna. Şöyle bir baktığımızda Avrupa rüya takımı oluştursak, ilk onbire giren futbolcuların neredeyse hepsi Brezilyalı olur, dünya takımı kursak yine öyle. Son yıllarda Türkiye'de bile öyle, milli duygular bir yana profesyonelce bir altın takım yapalım, kimler olur düşünün bakalım! 7 tanesi kesin bizden (Fenerli) olur, belki kaleci yerli olur, diğerleri yine Brezilyalı.

Brezilyalı futbolcular, sıcakkanlı ve eğlenceli kişilikleri ile dikkat çekiyorlar ve aile kurumuna oldukça özen gösteriyorlar, (Roberto Carlos, istisna, o çok fazla özen göstermiş) eşlerine ve çocuklarına düşkünler ve çoğu erken yaşlarda evlenmiş ve genellikle okul arkadaşları ile.

En son Fenerbahçe- CSKA Moskova maçını izlemek istemişler Brezilyalılar: Arthur Zico'nun yönetimini ve Roberto Carlos'un performansını merak ettikleri için. Ama hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşmışlar, Alex de Souza, nam-ı diğer Ateş Böceği, Alex'in Brezilya'daki lakabı imiş.

Oynadığı maçlarda bir var, bir yok olma durumu sonucu bu ismi vermişler. Demek ki ezelden böyleymiş Alex, burada kaytarmıyormuş. Ama tam bir profesyonel, nerede, ne zaman, nasıl devreye gireceğini iyi biliyor, önemli olan da bu zaten.

Bu yıl geçen yıldan daha iyi Alex. Kaptanlık da ona çok yakıştı ve ayrı bir sorumluluk yükledi. Yalnız diğerleri atılan golden sonra samba ya da yengeç dansı yaparken o yapmıyor, neden acaba? Duygularını gizleyen bir yapısı var,
rahat davranamıyor, ama azimli, kinci ve inatçı o belli oluyor.

Alex, ayrıca en zeki Brezilyalı futbolcu olarak tanımlanmış. Tanımlayan da Teknik Direktörü Arthur Zico. Haber de böyle geçiyor. Bence de öyle. Attığı paslardan ve asistlerden belli değil mi? Milimetrik atışlar, hangi kafaya nasıl atacağını bile hesaplıyor, bakıyor kafaya Deivid, saç yok, sıçrama payı ne? Bakıyor Lugano, sarışın ve yumuşak saçlı, bakıyor Semih, kıvırcık saçlı, Deniz keza öyle uzun, kıvırcık ve sert saçlı, her saçın ve kafanın geri dönüşü aynı olmaz, bunu kim bilebilir ki, sadece Alex...

Haberin bir kısmını aldım, isteyen devamını okuyabilir:

CSKA maçını açık kanaldan izleyen Brezilyalılar, Alex'e hayran kaldı

Brezilya'da forma giydiği yıllarda 'Ateş Böceği' diye tanınan, bazı maçlarda mükemmel oynayıp bazı maçlarda da sahada gözükmeyerek lakabının hakkını veren Fenerbahçeli Alex, CSKA Moskova karşısında gösterdiği başarılı performansla ülkesinde günün adamı oldu. Sambacı, müthiş golü ve asistiyle CSKA'yı yıkan oyuncuların başında gelirken, Brezilya Milli Takımı'na neden davet edilmediği de tartışılmaya başlandı.

CSKA önündeki Fenerbahçe'yi ilk defa açık kanaldan ve canlı izleyen Brezilyalıların en çok merak ettiği konu, sadece Alex'in ne durumda olduğunu görmek değildi. Brezilyalılar, 'Beyaz Pele' Arthur Zico'nun Sarı-Lacivertli takımı nasıl yönettiğini ve yeniden milli takıma dönmesi gündeme gelen Roberto Carlos'un Real Madrid'den sonraki halini görmek istiyordu.


http://www.fenerbahce.com/haberler/26154.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..