Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Engelli Vekil Adayları

Engelli Vekil Adayları
 

salih arıkan


Yeni bir Seçime giriyoruz. Dün Aday adaylıkları adaylığa dönüştü. Aday olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Bir şey dikkatimi çekti. Bu Seçimde Engelli Vekil Adaylarımız kimler. Bu arkadaşlarımızın öz geçmişleri nedir.Engelliliğe Bakışı engelli dernek geleneği var mı haberlerde Ak Partiden 8 Engelli Aday var deniliyor. Birini biliyoruz.İzmirden Ahmet Uğur Baran peki diğer 7’si kim. CHP’den Turan Hançerli bu arkadaşımızın örgütlü mücadele geleneği var. Peki, CHP ve diğer Partilerden başka engelli aday var mı peki engellilerin taleplerine bu seçimde değinilmeyecek mi örneğin Seçim Sandıklarına erişebilmekten oy verilen Binaların erişilebilir olması gerektiğinden bahsedilmeyecek mi bu sene Sandık evimize gelecek.

Haberde okuduğum kadarıyla kapıyı çalacak ve belirli bir süre sonra açılmazsa hemen geri dönülecek peki bu süreyi kim denetleyecek.Kargocular gibi evde yoktu deyip geri dönerse ne olacak.Görmeyenler başkalarının yardımıyla mı oy kullanacak. Çıkacak sorunları kim üslenecek. Evden çıkamayan ve Yatağa bağımlı olmayanlar niye Seyyar Sandıkla oy kullanamayacak engellilerin Maaşı İstihdam Eğitim Erişilebilirlik Sosyal hayata katılım ve benzeri sorunlar bu propaganda sürecinde tartışılmayacak mı peki Seçim sürecinde unutulursa ne zaman tartışılacak Seçim beyannameleri erişilebilir basılacak mı görmeyenler hala Beyaz baston 22 Lira verildiği için Beyaz bastonlarını ya derneklerden yâda firmalardan mı satın alacak. 22 Liraya gerçekten Beyaz baston alan var mı lütfen SGK'ya yazılı olarak soralım.

Her şeye zam gelirken bizim Beyaz bastona hala 22 Liramı ödenecek kusura bakmayın da 5 Sene sonrada mı 22 Lira olacak son Yıllarda engellilere yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldı. Ama biz kaldırım işgallerinden dolayı dışarı çıkamıyoruz.Kaldırım işgalleri görmezden mi gelinecek bu sorular uzar gider. Bazıları derki engellilik meselesi Siyaset üstüdür. Bence bu söz yanlıştır.Engelliler kendileriyle ilgili konularda söz ve karar sahibi olmalı.Ve daha çok Belediye Meclisi Üyesi Belediye Başkanı ve Milletvekili olmalı. Kamu kurumlarında Amir konumunda da engelliler görmek istiyoruz. Görevde yükselmeyle ilgili sorunlar çözülmeli. Vekil Adayları seçilir yâ da seçilmez en azından bizim sorunlarımızı gündeme getirsinler. Her Partiden engelli Adayları biraz bize yaşatılan sorunları paylaşmalı. Kamuoyu oluşturmalı ikinci gündeyiz ve daha çoğunu tanımıyoruz. Yoksa engelli Aday olup engelliliğinizden utananlardan mısınız ben sizi tanımak ve taleplerimi paylaşmak istiyorum.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..