Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '18

 
Kategori
Eğitim
 

Engelliler Sınava Kucakta Girdi

Engelliler Sınava Kucakta Girdi
 

Salih arıkan


Ülkemizde son yılarda engelliler adına güzel  yasal değişiklikler oldu. Ancak o yasaları uygulayacak zihinsel dönüşüm gerçekleşmedi.

Tüm alanların engellilere uygun hale getirilmesi gerekiyor. Ama nerede. Bina girişlerinde rampalar olmalı. Asansörler akülü sandalyelerinde girebileceği şekilde olmalı. Tüm kurumlarda engelli bay ve bayan tuvaletleri olmalı. Tüm toplu taşıma araçları engellilere uygun hale getirilmeli. Parklar ve bahçeler engellilere uygun hale getirilmeli. Hizmete erişim  binaya erişim ve internet sitelerinin görmeyenlere göre düzenlenmesi gerekir.

Ama engelliler için hizmet veren kurumlar başta olmak üzere erişilebilir değil. şanlıurfada asansör bozuk olduğu için engelliler kucakta taşındı. Var mı bunun cezası olmazsa devam eder. Ya kamu kuruluşu yâ da yetkilisi mutlaka caydırıcı ceza almalı. Maalesef almıyor ve almayacak. Bu da erişilebilirliğin başka bahara kalması demek. Ve engellilerin sınava gireceği bu okulda engelli tuvaletleri kilitli. Mutlaka malzeme deposu olarak kullanılıyordur. Mutlaka caydırıcı cezalar olmalı.
Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..