Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Engelsiz iftar

Engelsiz iftar
 

Engelsiz iftar!

Engelsiz yaşam için gerçekleştirdiği ses getiren projeler ile adını sıkça duyuran OFD Beykoz, iftar organizasyonunda üyeleri ve dostları ile bir araya geldi

Engelsiz yaşam için gerçekleştirdiği ses getiren projeler ile adını kamuoyunda sıkça duyuran Omirilik Felçlileri Derneği (OFD) Beykoz Şubesi, hayırsever bir sponsorun desteği ile gerçekleşen iftar organizasyonunda üyeleri ve dostları ile bir araya geldi.

Derneğin bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğine Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş,Beykoz Nüfus Müdiresi Nihade Kılıç, CHP Beykoz Belediye Başkan aday adaylarından Dr. Devrim Altıntaş ve ailesi, Beykozlu iş adamları Zeki Paşalı ve Taner Mert, aynı zamanda OFD kurucularından olan İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi İlyas Yılmaz, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi temsilcileri, davetliler ve OFD Beykoz Şubesi’in bir kısım üyeleri katıldılar.

Müftü Hüseyin Demirtaş: Allah’ın kitabında özel yeriniz var

Davette, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile Ortaçeşme Camii hocası Seydi Aksoy, yemek öncesinde Kuran-ı Kerim’den sureler okudular.  Müftü Demirtaş,  Kuran-ı kerim tilavetinin ardından mealen açıklamalarda bulundu ve engellilerin Allah katında özel yerleri olduğunu belirterek, kendilerine,  “ sizler, birilerinin dediği gibi, unutulan insanlar değilsiniz” şeklinde seslendi.

Uraylı ailesinin sponsorluğunda gerçekleşti

Serdar Uraylı ve eşi Halime Uraylı’nın sponsorluğunda gerçekleşen iftarda, Halime Uraylı ile İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi İlyas Yılmaz sürekli konuklar ile ilgilenerek, servise yardımcı olmak hususunda birbirleri ile âdeta yarıştılar.

Aynı zamanda OFD gönüllüsü olan Uraylı çifti, bir önceki yılın iftar sponsorluğunu da üstlenmişti.

Hediye çekilişi de yapıldı

Gecede ayrıca bir hediye çekilişi de gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Saniye Efe’nin eğlenceli sunumu ile gerçekleşen çekilişte, 1 Eylül’de dünya evine girecek olan ve OFD Beykoz Engelli Atölyesi’nin gayrı resmi yüzü haline gelen Cengiz de bir su bardağı takımı kazanarak, Efe’nin deyişi ile, böylece “ çeyizine ilk hediyesini” de katmış oldu.

Üyelerin diğer kısmı için bir iftar yemeği daha düzenlenecek

OFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe,  yaptığı açıklamada, derneklerinin yer sıkışıklığı dolayısıyla ilk iftarına katılamayan diğer kısım üyeleri ile hafta içinde düzenlenecek olan ikinci bir iftarda bir araya geleceklerini belirtti.  

OFD BEYKOZ ŞUBESİ: Uğur kapısı

“ Zoru başardık, imkânsıza az kaldı” sloganı ile çalışmalarını sürdüren OFD Beykoz Şubesi, Omirilik Felçlileri Derneği’nin Anadolu Yakası şubesi olarak imza attığı projeler ve çeşitli faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren bir dernek.

2005 yılında kurulan derneğin, Avrupa Birliği’nde fon almayı başarmış olan,      “ Özgür Gökyüzü Engelsiz Yeryüzü” isimli bir projesi bulunuyor. Söz konusu proje kapsamında, öncelikli olarak engelli envanterinin tutulması; hukuk ve  sağlık alanında düzenlenen seminerler ve başta kamu binaları olmak üzere, engellilerin yaşadıkları ortamların engelsiz hale getirilmesi yönünde başarılı etkinlikler gerçekleştirildi.

Burası “hayır” kapısı

Dernek, çevredeki iş adamlarından sağladığı destek ile maddi desteğe muhtaç engelli aileleri için adeta bir umut kapısı. Üyelerinin tekerlekli sandalye ihtiyacı başta olmak üzere, çeşitli ihtiyaçları için ses olmayı başaran OFD Beykoz Şubesi, engelli oğlunu sırtında taşıyarak okula getirip götüren yaşlı bir babının imdat sesi olmuş ve bağışlar yoluyla bir tekerlekli sandalye temin etmek suretiyle, yaşlı babanın yorgun vücuduna melhem olmuştu.

Yine, derneğin Beykozlu işadamı İsmet Acar’ın desteği ile açtığı “ Engelsiz Atölyesi,” çeşitli engelleri nedeniyle iş sahibi olamayan kadın- erkek engelli vatandaşların imdatlarına kulak vererek, iş sahibi olmalarını sağladı. Böylece, “ işi olmadığı müddetçe evlenemeyeceğini” söyleyen” Cengiz de, bağımsız olmanın tadına varmak isteyen genç ve güzel Kübra da iş sahibi oldular, başları daha dik durabildiler ve caddelere sağlıklı yaşıtları gibi özgüven ile çıkabildiler.

Nihayet

Öyle ki, artık bir işi olan Cengiz’in 1 Eylül’de düğünü olacak. Kübra da daha mutlu. Uşşak’tan İstanbul’a getireceği nişanlısı için gün sayan Cengiz, evinin ekmek getirebilecek erkeği olmaktan dolayı gururlu. Derneğin iftar yemeğinde uzun yıllar sonra nihayet baba memleketine tatile gidebileceğini söyleyen atölye işçisi kadın, kimbilir, atölyede üretilen çevre dostu bez torbalarda biriktirdi yol parasını.

Sporda da varlar

Avrupa ve dünya çapındaki yarışmalarda Ebru Bulgurcu, Jülide Yıldız gibi genç, yetenekli ve dünya klasmanına girmeyi başaran engelli sporcuların tenis raketlerinden yükselen başarılarda da alkış OFD Beykoz Şubesi için. En az kendileri kadar sağduyulu şoförlerinin İstanbul’un bol yokuşlu sokaklarında yaz kış demeden rampalarından inat ile çıkarak, sporcularını gidecekleri antrenmalara yetiştiren adres OFD. Burası, paralimpik sporda kimbilir daha nice genci göndere yükselen Türk bayrağı ve İstiklal Marşı eşliğinde alkışlatacak olan kapı. 

Minik yürekler, büyük umutlar

Üyelerinin moral bulması ve çeşitli yeteneklerini geliştirmesi için bilgisayar, resim, el sanatları, gümüşçülük gibi çeşitli kurslar da düzenleyen dernekte doktor muayene odası, engelli kullanımına uygun banyo ve tuvalet, tekerlekli sandalyelerin tamir ve bakımının yapıldığı adaptasyon atölyesi de bulunuyor. Dernek, üyelerine medikal malzeme yardımında da bulunuyor ancak bunun için öncelikli olarak bağışların mevcut olması gerekiyor.

Düzenlenen bu kurslar iledir ki, İnci gibi minik yürekler, taşlara uğur böceği desenleri ile hayat verebiliyor ve “ hayatta ben de varım” diyebiliyor; geleceğe umut ile bakabiliyor. Öyle ki, tekerlekli sandalyeye mahkûm minik İnci, büyüdüğünde Saniye başkanın koltuğuna oturmak için kendisini şimdiden yetiştirme istek ve gücünü kendisinde bulabiliyor!

Onlar varlar; her şeye rağmen

OFD Beykoz Şubesi, İstanbul Anadolu yakasında, tenlerine güneşin sıcaklığı, ellerine karın soğuğu değmemiş olanların uğur kapısı. Engelliler, engelsiz de olunabileceğini, nihayet sokaklara çıkıp “ ben de varım” diyebilmeyi, tiyatroyu, sinemayı, pikniği, bölüşmeyi, özveriyi, sevgiyi bu kapıda tattılar. Bu kapı, onların uğur kapısı ve bu kapı, bir saniye sonra başına ne geleceğinden habersiz herkesin de uğur kapısı olacak. Tabii ki, henüz engel nedir tatmamış olanların maddi ve manevi destekleriyle.

Onlar,  sinema salonunun rampası önünde kendilerine, “ önceden bu kadar çok değildiniz siz, nereden çıktınız?” diyenlere rağmen, varlar ve daha da çoğalacaklar çünkü artık evlerinden çıkabilme cesaretleri var.

İlgilenenler için, OFD Beykoz Şubesi’nin linki aşağıdadır:

http://www.ofdbeykoz.org.tr/

Yorum Haber: Arzu Başlantı

 

 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..