Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '14

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Erasmus düşünenlere küçük tavsiye (1)

Erasmus düşünenlere küçük tavsiye  (1)
 

Erasmus  kazanmak üniversitedeki her öğrencinin hayalidir, fakat ilk yıl gelen ortalamadan sonra bazılarında sadece hayal olarak kalabilir. Bu yazımda erasmus ortalamasını tutturup kazanan öğrencilere ince detaylardan bahsetmek istiyorum.
 
Öncelikle ;
 
-Yazacağınız ülkenin kızları güzelmiş, erkekler yakışıklıymış ayrıntısından çok para birimiyle ve alacağınız hibe tutarıyla ilgilenin inanın daha çok işinizi görecek! 
 
-Vize başvurularında konsolosluklardaki insanların sanki ülkelerine gidip suikast düzenleyecekmişsiniz gibi size davranmalarını aldırış etmeyin , kişisel  algılayıp alınıp gücenip triplere girmeyin çünkü  tek seferde işinizi halletmeniz imkansız oldugundan o insanlarla fazlasıyla muhatap olacaksınız.
 
-Euro kullanan ülkelerden uzak durun diyemiyorum bir çogu Euro kullanıyor ama yaşam standartlarını göz önünde bulundurun. Çünkü bedava görünen içki Fiyatları sizi kandırıp sarhoş ettiğinde her şey toz pembe ama ayıldığınızda harcadığınız euroyu 3le çarpınca epey tuzlu geliyor.
 
-Ilk geldiginiz ay harcadığınız paraya sakın şaşırmayın çünkü türkiyedeki hesap Avrupaya uymayacak ve sudan çıkmış balık döneminizde fazlasıyla para harcayacaksınız
 
-Euro kullanan bir ülkeden çek Cumhuriyetine gidince 300 kron bana gezerken yeter diye düşündüm. Sonuçta '300' ama 1 Euro 28 kron oldugundan sadece yemek yemeye yetti o para ve krona çevirince çok harcadığımı düşünüp vicdan yapmıştım siz yapmayın.-Sürekli iletişim kurmak için Size harika görünen teknoloji , aileniz de sizinle sürekli iletisim halinde olmak isteyince gözünüze pek hoş görünmeyebilir. Aşırı teknolojiden uzak durun .
 
-Kendi dilinii konuşmayı ve duymayı özleyeceğinizden Türkler afrodizyak etkisi yaratır mümkün oldugunca uzak durun, hele ki ev arkadaşınızı kesinlikle türk seçmeyin yoksa ''hacı How was your Day?'' '' So So ''dan başka ingilizce muhabbet edemezsiniz. 
 
-Domuz eti yememek konusunda  kesin kararlıysanız 'pork' demek yeterli olmayabilir o ülkenin dilinden domuz etininın ne demek olduğunu kesinlikle öğrenin.
 
-Erkekler için çok sıkıntı olmaz ama bayanlar özellikle mont ve ayakkabı seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Birden fazla görürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum sürekli aynı ayakkabıyı gitmekten depresyona girebilme potansiyeli fazlasıyla mevcuttur .
 
-Ayrıca söylemeyi unuttum biyometrik fotoğrafınızda gerçekten suikastçı gibi çıkmış olacaksınız. Bu kesinlikle fotoğrafçının suçu . Siz güzelsiniz o  beceriksiz inanın bana takılmayın fazla :)
 
Toplam blog
: 16
: 3683
Kayıt tarihi
: 21.08.13
 
 

İstanbul Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Doğum Tarihi : 14.OCAK   Genelde geveze..