Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan ikinci Çiller olarak tarihe yazılmak istemez...

Erdoğan  ikinci Çiller olarak tarihe yazılmak istemez...
 

Medyanın büyük çoğunlukla görmezden geldiği PKK ve MİT görüşmelerinin yansımaları ve arka planı üzerine çok konuşulacak.

Dün yazdığım gibi devletin akan kanı durdurmak için her türlü görüşmeyi, çabayı göstermesini doğal karşılıyorum.

İktidarı ve uygulamalarını en çok eşleştiren biri olarak ortaya çıkan görüşmeler üzerinden muhalefet partilerinin iktidara vurması, yıpratmaya çalışmasını tek kelimeyle ilkellik olarak değerlendiriyorum. Burada olması gereken iktidarı ve muhalefeti ile kangren olan soruna barışçı çözüm bularak, akan kanın durdurulmasına yönelik politikaları birlikte ortaya koymasıdır. Amerika’yı  yeniden keşfetmeye gerek yok, çağdaş dünya bu sorunları nasıl demokratik yöntemlerle çözdüyse  aynı yol ve yöntemleri denemek gerekir.

Kangren olmuş problemleri çözmeye yönelmek, çözüm aramak cesur politikalar ortaya koymayı gerektirir. Hamaset ile “Vatan Millet Sakarya Edebiyatı” ile gündelik politika yapmak, halkın duyarlılıklarını sömürmek, istismar bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Tabi bunları yazarken asla büyük fotoğrafı gözden kaçırmamak gerekir. ABD’de 2007’de mutabakata varıldığı değişik biçimlerde medyaya yansıyan  “PKK’yı tasfiyeye yönelik mutabakat”ın doğru olduğu bu süreçte ortaya çıktı.

Görüşmeye dair ortaya çıkan dökümlerden anlaşıldığına göre, çok boyutlu değerlendirilmesi gereken somut gerçeklik, gerek ABD/emperyal hedeflerinin gerekse de Türkiye’nin çıkarlarının şiddeti bitirme bağlamında ortak olarak buluştuğu ivme ile ortaya çıkan açılım süreçlerinde yanlış ve beceriksizce yönetilmesi sonucu tarihi bir fırsatın kaçırıldığının belgesi olarak arşivlerde yerini aldı.

Gelinen aşamada anlaşılan o ki, Erdoğan’ın çözmek için aldığı siyasi riskin karşılığında örgütün banal bir biçimde adeta zafer kazanmışçasına Türkiye’ye gelen üyelerini il il dolaştırması, bugünkü 90’lara dönüş politikasının temellerini örüyordu.

Bu tabloya rağmen hala Erdoğan’ın yaşanan olumsuzlukları olumluya çevirebilecek gücü olduğunu ve bunu çözümden yana kullanması gerektiğinin altını çizmek gerekir.

 Bu sürecin doğru yönetilebilmesi ülkeyi barışa taşıyarak Erdoğan’a tarih sayfalarında önemli bir lider olarak yer verecek veya Erdoğan’ı ikinci Tansu Çiller olarak yazacak.

Sonsöz, Erdoğan asla ikinci Çiller olmak istemez…

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..