Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '18

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan Özel Yetkisini Kullanarak Demirtaş'ı Tahliye Eder mi?

Erdoğan Özel Yetkisini Kullanarak Demirtaş'ı Tahliye Eder mi?
 

Cumhurbaşkanı özel yetkisini kullanarak tutuksuz yargılanmaya devam edilmesi koşuluyla Demirtaş'ın tahliye edilmesine karar verilmesi durumu söz konusu olmuş olsa ne düşünürsünüz?

Daha açık sorayım; Erdoğan Demirtaş'ı tahliye edebilir mi?

Şuraya yazıyorum, 24 Haziran seçimlerinin kilit ismi Demirtaş olacaktır! Daha doğrusu Cumhuriyet tarihinin ilk partili cumhurbaşkanını belirleyecek olan isim Selahattin Demirtaş olacaktır diye düşünmekteyim.

Madem ki Afrin operasyonuyla birlikte PYD ve PKK'nın büyük bölümünün yok edildiği ve son teröristi etkisiz hale getirilmeden Afrin'den geri çekilmeyeceğini bizzat Erdoğan tarafından dillendirildiğine göre PKK terör örgütünün bundan böyle ülkeyi tehdit etme noktasında bir varlığı söz konusu olmayacağı gerçeğini de vurgulamış oluyor.

Demirtaş, PKK ile dolaylı şekilde organik bağının bulunması iddiasıyla tutuklandığına göre ve terör örgütünün ülkeyi tehdit edemeyeceği öngörüsünde de bulunulduğuna göre mantık olarak zaten Demirtaş'ın tutuklu kalmaması gerekir diye düşünüyorum.

Olası Demirtaş'ın tahliyesi durumunda HDP'nin oy oranında düşüş gözlenebilir zira tutukluluğun devamlılığı durumunda mağdur'a sahip çıkma psikolojisi ile doğal olarak oyların artışı söz konusu olacaktır.

Siyaset tıpkı borsa gibi ince hesap gerektren bir sanattır.

İnce hesabı yapabilen bu seçimi alacaktır!

Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim;

- Erdoğan ve 1/2 MHP ittifakı bir yana, CHP+İP+SP+DP ve son anda imzayı tamamlayan Vatan Partisi bir yana..

- Sizler CHP+İP+SP+DP+VP ittifakınızla Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda hepiniz bütün adaylar gidip Erdoğan'ın elini öpmek durumundasınız!

- Daha doğrusu bileğini öpmek durumundasınız!

- Bükülemeyen el öpülür unutmayınız!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..