Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '18

 
Kategori
Siyaset
 

Cem Uzan mı?

Cem Uzan mı?
 

Tamam..tamam..tamam..tamam..tamam..!

Ne tamam?

Neye tamam?..

Ülkeye Cem Uzan dönmedikçe ve siyasete devam etmedikçe hiç bir şeyin tamam olabileceğine pek kanaatim gelmemektedir.

"O da nereden çıktı?" dediğinizi duyar gibiyim..

Hafızamızı biraz tazelemeye çalışalım. 2002 seçimlerinde Genç Parti'nin barajı aşarak meclise girmesiyle birlikte başta ANAP olmak üzere diğer partilerin patır patır döküldüğünü ve AKP'nin kurulmasıyla birlikte direkt olarak iktidarla tanışmasını unutmayalım..

Genç Partinin siyasi hayata merhaba demesiyle AKP'nin oluşumuna ve dolayisiyle 16 yıl süreli iktidar olmasına sebep olunduysa AKP iktidarının alaşağa edilebilmesi "TAMAM" mesajlarıyla değil, ancak Genç Partinin tekrar aktif politikaya geri dönmesiyle mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Tamam mesajlarıyla sadece telefon operatörlerine para kazandırmış olursunuz. Bilesiniz diye söylüyorum.

Genç Partinin 24 Haziran seçimlerinde aktif olarak sahneye çıkmasını beklemiyoruz ama bu seçimlerin sadece olası ekonomik krizin önünü almak için olduğu ve adayların elliye elli bir sonuç çıkaracaklarını ve de kısa süre sonra tekrar bir erken seçimin yolu açılacağını düşünmekteyim..

Şu anda ülkede yapılmak istenen adeta 2001 ekonomik kriz yaşanıyormuşcasına ekonomik tedbirler alınmaya başladığını görüyoruz. Ekonomik verilere bakıldığında bir yıl süredir ülkede ekonomik krizin yaşandığını görebiliyoruz zaten ama sadece adı konmamış. Daha dün dolar 2.60 civarındayken bugün 4 lira sınırını çoktan aşmış durumda. Bu bir ekonomik kriz değildir de nedir? Bu bir develüasyon değildir de nedir?

Döviz kurlarını da Faizleri de Borsayı da yönlendirenin ve şekillendirenin küresel sermaye güçleri olduğuna göre aritmetik hesaplarıyla kontrolde tutuyorlar..

Uluslararası dolar tuccarları ülkeden elde etmek istedikleri kazanımlarını toplumda farklı algılar yaratarak elde ediyorlar zaten.

Şimdi yapılmak istenen şey ülkeye ekonomik kriz adını resmileştirmemek ve ekonomik tedbirlerle ülke ekonomisini dengelemek.

Bu süreçte uluslararası dolar borsa faiz tuccarları ülke ekonomisini dengelemek zorundadır zira onlar için Ortadoğu coğrafyasının yeniden şekillendirilmesi ve kaynakların ele geçirilmesi söz konusudur.

Hal böyleyken ülkenin kimin yöneteceği 'sandıkla belli olacaktır' inancımızı taze tutmak isterdik ama mühürsüz zarfların geçerli olabilmesi yasası meclisten geçirildiğine göre inancımı yitirdim.

Bu şekilde gene seçmen seçtiğini zannedecektir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..