Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan Toprak'dan güzel bir öneri

Erdoğan Toprak'dan güzel bir öneri
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sayın Erdoğan Toprak, yetim erkek çocuklara "evlilik ödeneği" yardımı yapılması için bir kanun teklifi vermiş.

Teklife göre sigortalının ölümünden dolayı aylık ve gelir almakta olan hak sahibi kız çocuklarının evlenmeleri halinde bir defaya mahsus almakta oldukları evlilik ödeneğinin yetim erkek çocuklarına da verilmesini düzenliyormuş. Bu düzenleme böylece kadın erkek eşitliğini de sağlayacakmış.
 
Yetim erkek çocuklarının böyle bir hakka sahip olmamasının gelir düzeyi düşük erkek çocuklarının yuva kurmalarına, sevdikleri kızla evlenmelerine engel olduğunu ifade eden Toprak, "Kendilerine yetecek temel ihtiyaçlarını sağlayamamaları hem psikolojik hem de yaşamsal değerleri açısından olumsuz zincirleme etki doğurmaktadır" demiş.
 
Bence çok yerinde bir teklif. CHP'den böyle daha çok sosyal haklar konusunda teklifler bekliyoruz.

Çocuklar parasızlıktan evlenemiyor artık. Eskisi gibi evlenmek hiç de kolay değil. Buna bir nebze de olsa devletin destek olması çok güzel bir şey. Zaten anayasaya göre devletin aile birliğini koruması, yaşatması da bir görevi.
 
Türkiye'deki bütün siyasi partilerden sosyal devleti geliştirecek, toplumun ilerlemesini, mutluluğunu, huzurunu tesis edecek böyle güzel hamleler yapmasını bekliyoruz. Sosyal devlet demek insanına sahip çıkan devlet demektir.
 
Ecevit'in CHP'si bu ülkede emeği ile geçinenlere, işçilere devrim gibi  sosyal haklar tanımıştı. Rahmetli Ecevit, en son koalisyon ortakları ile birlikte bu ülkeye işsizlik sigortası gibi bir güzelliği getirmişti.
 
Bence CHP, özündeki yenilik yapma, herkes için ortak noktaları iyileştirme, sosyal devletçi, halkçı olma özelliğini korumalı. Atatürk'ü, İnönü'yü, Ecevit'i bu konularda daha çok örnek almalıdır.
 
Sayın Başbakan'ı ben şahsen tebrik ediyorum. Bu ülkede siyasette çok güzel bir yol açtı. Ne diyor? "Bana eserinizi gösterin, ne eseriniz var bu ülkede" diye soruyor. Gerçekten çok doğru söylüyor (Söylem olarak doğru söylüyor tabii, yoksa CHP'nin pek çok eseri var, CHP'yi kızdırmak ve yarışmak için söylüyor bunları). Siyasette hizmet siyaseti ile yarışılmalı. Güzelliklerde, iyiliklerde yarışmak lazım. Hep iyi, güzel, yararlı, toplumu kalkındıran çabalara yönelmek lazım.
 
Kılıçdaroğlu ve yeni ekibi bu yönde ilerlemek istiyor. Halk son seçimlerde  %25-26 oy vererek de hadi bu yolda ilerlersen sana ileride şans veririm de dedi. Sadece laf üreterek, artık bu ülkede iktidar olunamayacağını görmeleri lazım. Proje üretmek, yenilik yapmak, topluma örnek olmak lazım.

Muhalefette bile ülkeye hizmette güzel örneklerin verilebileceği gösterilebilmeli ve halkımızın gönlü kazanılabilmelidir.
 
--**--
 
CHP'den 'erkek çocuklara evlilik ödeneği' teklifi
 
23 Ocak 2012 Pazartesi 15:55
 
TBMM -AA- CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yetim erkek çocuklara "evlilik ödeneği" yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun iki maddesinde değişiklik öngörüyor.

Teklif, sigortalının ölümünden dolayı aylık ve gelir almakta olan hak sahibi kız çocuklarının evlenmeleri halinde bir defaya mahsus aldıkları evlilik ödeneğinin yetim erkek çocuklarına da verilmesini düzenliyor. Toprak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu düzenlemenin kadın erkek eşitliği konusunda önemli bir avantaj oluşturacağını belirtti. Yetim erkek çocuklarının böyle bir hakka sahip olmamasının gelir düzeyi düşük erkek çocuklarının yuva kurmalarına, sevdikleri kızla evlenmelerine engel olduğunu ifade eden Toprak, "Kendilerine yetecek temel ihtiyaçlarını sağlayamamaları hem psikolojik hem de yaşamsal değerleri açısından olumsuz zincirleme etki doğurmaktadır" dedi.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..