Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan ve Davutoğlu'ndan kitap tavsiyeleri

Erdoğan ve Davutoğlu'ndan kitap tavsiyeleri
 

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’NDAN KİTAP TAVSİYELERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığı döneminde grup top­lan­tı­sın­da ki­tap­la­rı şu cüm­le­ler­le tav­si­ye et­miş­ti: "1914 yı­lın­da 1. Dün­ya Sa­va­şı baş­la­dı. Böl­ge­nin o sa­kin dö­ne­mi ma­ale­sef bir kez da­ha so­na er­di. Genç­le­ri­mi­ze de­fa­lar­ca ki­tap tav­si­ye­sin­de bu­lun­dum. Os­man­lı­’nın son dö­nem­le­ri­ni an­la­tan Zey­tin­da­ğı isim­li ki­ta­bı genç­le­ri­miz mut­la­ka oku­sun­lar. Fah­ret­tin Pa­şa­’nın o kah­ra­man­ca Me­di­ne Mü­da­fa­sı­’nı mut­la­ka oku­sun­lar."(1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca bir röportajda da aynı kitapları tavsiye ederek şunları söylüyor; ‘ Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı adlı eseri ve Fahrettin Paşa'nın Medine Müdafaası'nı anlatan eserler, bence her siyasetçinin, sadece siyasetçi değil, her çocuğumuzun, her gencimizin mutlaka okuması gereken eserler. Bu toprakları anlamak ve anlamlandırmak, bugünlere nasıl ulaştığımızı görebilmek adına bu ve benzeri eserler mutlaka okunmalı ve okutulmalı.”(2)

Ankara'da Vilayetler Evi'ndeki Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu valilerin okuması için iki kitap önerdi:"Nizam'ül-Mülk'ten Koçi Bey Risalesi'ne ve günümüze kadar devletin esası, muhabbettir aşktır. Bu Kutadgu Bilig'den bugüne kadar bizim devlet felsefemizi kapsıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken Şeyh Edebali bunu kastetmiştir.Kınalızâde Ali Efendi'nin Ahlâk-ı Alâi'sini mutlaka okuyun. Devlet felsefesinin esasıdır.Kınalızâde der ki, Devletin esası muhabbettir. Aynı yıllarda Machiavelli İtalya'da tam tersini söylüyordu devlet ancak güçle ve korkuyla ayakta tutulur diyordu.Farabi'nin El-Medinetü'l-Fazıla'yı okumayan biri bence valilik görevine başlamamalı.(3)

Ayrıca sayın başbakanın yazmış olduğu stratejik derinlik kitabı da Türkiye’nin dış politikaya açılan detay penceresi pozisyonunda.

Aslında Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın tavsiyeleri tüm siyaset ve bürokrasi alanında bulunan herkesin okuması gereken kitaplar.

Son olarak Nizamül mülk’ün siyasetname kitabı da siyasetçilerin ve bürokratların okuması gereken kitaplarından.

KAYNAK

(1)          http://www.internethaber.com/erdoganin-onerdigi-kitaplar-kpss-sorusu-oldu-694892h.htm?interstitial=true

(2)          http://www.bugun.com.tr/gundem/basbakanin-tavsiye-ettigi-2-kitap-haberi/199613

(3)          ensonhaber.com

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..