Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan ve Diyarbakır!!!

Erdoğan ve Diyarbakır!!!
 

Diyarbakira gitmek


2005'deki beklentiler gitmişti.

Doğrusu ne diyeceğinin önemi yoktu artık. Sıradanlaşan bir mitig dışına çıkmayacaktı.

Kürsüye çıktı ve gene kendine ait ajitasyon ile çok sıradan bağırmalarıyla artık adım atmayı bırakın bozuk teneke misali çalan şarkı sesleri ile sadece kulak zarıma zarar veren bir kaç laf ile sırtını dönüp geldi.

Ape musadan söz etti. Kim o ape musa? Erdoğanın savunduğu tek dil tek bayrak tek ırk ve tek ülke karşıtlığı için uğraşan hatta Türkiyeye ilk kez sarı kırmızı yeşil renklerini getiren ve kürt bayrağı temsilidir diyen adamdır.

Peki Musa Anteri kim öldürdü? Erdoğanın ırkçı tavrının asıl sahipleri. Yani devam ettirdiği ve korumaya çalıştığı rejimin devamı. Peki 70 yasindaki Musa anteri katleden düşüncenin, Musa Anteri anma hakkı ajitasyon degilde nedir?

Şıvan perwer kimdir?

Sadece bir kürt ozanıdır diyebilir miyiz? Tabiki hayır. PKK yı kültürel anlamda ilerleten ve tanıtan kişi Şıvan Perwer ve Cigerxwündir'ler. Peki Şıvan'ın hasretindeki ses veya ağıt nedir. Kendi ülkeme şartlar düzelmediği müddetçe gelmem diyendir.

Peki bu şartları savunan sen, Şıvan Perwer'den nasıl bahsedebilirsin?

Ahmet Kaya'dan bahseder

Ahmet Kaya'nın hayatı beklentileri ve düşünceleri bilinir. Onu kendi ülkesinden kovan da bu ırkçı tavırlardır. Aslında bir yanı ile son derece gülünç ama sanırım bu ülkeye başka partiyede gerek kalmadı. Bu ülkenin her yerine o halkın duygularını kullanarak giden AKP hep PKK hem ülkücü hem sol hem sağcısıdır. Ahmet Kaya'yı da kullanabilen bu zihniyet onu kovan zihniyettir. O zaman Sayın Erdoğan ne diye bahsedersin onlardan?

BDP eksik midir, orası ayrı mesele, ama Diyarbakır halkının büyük desteğini almış bir belediye ve bu ülkeninde bir partisi. Peki ne yapıyorlar? Miting öncesi BDP nin afişlerini kapatıyorlar.

Anladım ben seni sayın Erdoğan. Diyarbakırlılara birde müjde verdi Yeni bir hapishane yapacaklar yakında diyarbakırda. İnsana zulüm bu olmalı işte bu beklentiler içerisinde.

Benim oyum yok, olsaydıda kesinlikle samimiyetsiz bulduğum için hayır diyecektim.

EVET ya da HAYIR konusunda sanatçıları ve toplum öncüleri sayılacakları izliyorum.

Evetçiler kesinlikle her şeyi kullanarak evet çıkmasını sağlamaya çalışıyorlar. BDP nin afişlerini kapatmak gibi hayırcılara baskı yapıp standlarını basmak gibi.

Ve bu güne kadar izlediğim en mantıklı açıklama Bedri Baykam'dan geldi.

Bu Referandumda hayır çıkarsa demokrasi yükselir o da nasıl olur biliyor musunuz?

Birileri her istediğini dayatmaktan vazgeçer toplumda ortaklaşa geniş bir yeni anayasa yapılır ve bu da %80 ile geçme şansı yakalar.

O zaman bunları halk daha iyi tahlil edebilmeli. Tabiki bir söylemi daha vardı Sayın Bahçeli'de gelsin diyordu. Ben söyleyim seninde bu denli rahat gidişlerinin sonlarına geldin. Bir dahaki gidişin daha sıkıntılı olacaktır emin ol.

2005 teki soyledikleri ve farkliligi.
Tayyip Erdoğan, 2005’in Ağustos ayındaki konuşmasında, Kürt sorunu ile ilgili olarak o tarihe kadar bir başbakanın yapmış olduğu en yürekli çıkışı sergilemişti.
Şöyle demişti
“Büyük devlet, hatalarıyla yüzleşebilen devlettir. Geçmişte idari ve siyasi hatalar yapılmıştır, bunlar yok sayılamaz. Kürt sorunu sadece bölgenin değil, tüm Türkiye’nin, herkesin sorunudur. Benim de sorunumdur... Kürt sorunu ne olacak, nasıl çözülecek? Anayasal düzen, toplumsal bütünlük içinde, daha çok hukuk, daha çok demokrasi ve daha çok refahla çözülecek

Demokratik günler görmek ve paylaşmak dilegimle.

Son olarak Fehmi Koru'nun bir sözünü hatırlatayım tekrar.

Erdoğan Obama gibi geldi Bush gibi oldu (Bushtan beter oldu).

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 11
: 758
Kayıt tarihi
: 08.08.09
 
 

İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimimin ardından denetim ve bankacılık sektöründe çalışmaya başla..