Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '20

 
Kategori
Gönüllülük
 

Eren BÜLBÜL’ün Annesine jest

Sosyal medyadan  takip ettiğim bir öğrencimin yapmış olduğu güzel ve örnek davranışını gördüğüm zaman, buruk bayram sevincime sevinç kattım. Donuk geçen bayram günlerime  heyecan ve mutluluk geldi. 
 
İmam Hatip Lisesi ilk öğrencilerimden Çankırılı Ayhan ÇAVUŞ’un yapmış olduğu bu örnek davranışını dile getirmek istedim. 
 
Çünkü Ayhan,hiçbirimizin yapmadığı veya yapamadığı bir şey yaptı. Ta dağın başında yaşayan ve sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı kimsenin uğrayamadığı şehidimiz Eren BÜLBÜL’ün annesini telefonla arayıp bir evlat gibi bayramlaşıyor, hal hatır soruyor,uzaktan da olsa ellerinden öpüyor. 
 
İşte ben de  bunu dile getirmek suretiyle  Ayhan ve Ayhan gibileri yürekten kutluyor ve en içten sevgilerimi sunuyorum. 
 
Böyle gençlerimiz olduğu müddetçe Millet olarak bizim birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir kimse olamaz.
 
Ayhan Ankara Solfasol  İmam Hatip lisesinden öğrencimdir. Şuan sosyal medya hesaplarıyla birbirimizi takip ediyoruz.
 
 Ayhan birkaç yıl önce Ankara’dan  Trabzon’a giderek oradan da Maçka’daki bir dağ köyünde bulunan Şehit Eren BÜLBÜL’ün kabrini ve annesini ziyaret etmek için yola koyuluyor.
 
Medyadan çok duymuşuzdur Şehit Eren BÜLBÜL’ü .  Şehit yavrumuz teröristlerin  bulunduğu yeri güvenlik güçlerimize haber veriyor. Teröristlerin yerini askerlerimize göstermek için onlarla beraber gidiyor. Orada çatışma çıktığı için,15 yaşındaki Eren BÜLBÜL ve bir askerimiz şehit oluyor.
 
Şehit Eren BÜLBÜL’ ün kabri , evlerinin önünde babasının kabrinin yanında yer almaktadır. 
Onun yaşamış olduğu  köyü  görenimiz azdır. 
 
Eren’in evi Maçka’dan bayağı yukarıda bir dağın tepesine yakın ormanın bitişiğinde yalnız başına bir yerdedir. Eren orada yaşardı, çarşıya ve okula çok uzak, yol var ama yol yokuş ve virajı bol. Gerçi yolun bir kısmı asfalt bir kısmı beton…
 
Trabzon belediyesi Eren BÜLBÜLÜN şehadetinden sonra yolun asfalt dışındaki kısmı beton döküldü.  Bunun için Trabzon belediyemize ayrıca teşekkür ederiz.
 
Bu bölgeyi bilmeyenler için, buralara gitmek cesaret ister… Çünkü oralarda  duman,sis  ve yağmur  eksik olmaz. Belki, İyi hava şansınıza olabilir…
 
Şehidin kabrini ziyarete giden sayısız insan vardır elbette. Ama Ayhan farklıydı, o Eren’in annesini gerçek annesi yerine koyarak ona bir evlat edasıyla telefon numarasını  istiyor. Her bayram iyi bir evlat gibi oda şehidimizin eli öpülesi annesiyle telefonla bayramlaşıyor, duasını alıyor.
 
Ayhan’ın her bayram yaptığı bu güzel davranış, bu bayram için çok  daha kıymetli olmuştur. Çünkü korona virüsü kısıtlaması nedeniyle böyle bir görüşme gerçeğini aratmazdı.
 
Ayhan şehidimizin annesiyle telefonla görüşmek suretiyle tüm şehit annelerine şu mesajı vermiş oldu.
Erenler ölmedi…Binlerce Eren var. Ben de bir Eren’im dedi ve annesini  telefonla arayarak ellerini öptü, duasını aldı.
 
Bu bayram kimse annesine gidemedi. Herkes anneleriyle telefonla bayramlaştı. Ayhan  ÇAVUŞ, çok önemli bir davranışta bulundu.Eren BÜLBÜL’ün yerine, kendi annesi gibi  telefonla bayramlaştı…
Sen ve senin gibileri yürekten kutluyorum.
 
İyi ki,  Eren BÜLBÜL’leri  ve annelerini unutmayanlar vardır. 
 
Bunlardan birisi de değerli  Ayhan ÇAVUŞ olmuştur.
 
 İyi ki, varsın Eren.
 
İyi ki, varsın öğrencim Ayhan. 
 
Öğrencilerimin hep böyle güzel örnek davranışlarda bulunmalarını ve iyi bir vatansever olmalarını  Yüce Allah’tan diliyorum.
 
Tüm öğrencilerime anlatacağım seni Ayhan ÇAVUŞ...
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..