Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '20

 
Kategori
İnançlar
 

Fetih Gibi Cuma Namazı

Haftalar sonra 29 Mayıs Fetih günü, Cuma namazını eda edebildik.
 
Korona Virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 16 Mart'tan bu yana ibadete kapalı olan camilerde normalleşme sürecinin başlamasının ardından  29 Mayıs 2020 tarihinde ilk kez Cuma günü Cuma namazı camilerde cemaatle kılındı.
 
11 hafta sonra Yüce Allah’ın emri olan Cuma namazını İstanbul’un fetih günü olan 29 Mayıs’ta eda ettik. Uzun aradan sonra kılınan Cuma namazı  fetih edasıyla kılınmış gibi oldu.
 
Bağımsızlığa kavuşanların bağımsızlık sevinç ve heyecanına benzer bir şekilde  Cuma namazını eda etmek herkesi sevindirdi.
 
29 Mayıs İstanbul’un fethi   günü Cuma namazına izin verilmesiyle akla ilk gelen mahzun Ayasofya olmuştur. Ayasofya yıllardır namazlara hasret kalmıştır. Yakın zamanda  İnşallah Ayasofya’da Cuma namazına izin verilerek, Ayasofya’nın bağımsızlığa kavuştuğunu  görmek her zaman hayalimiz olmuştur. Bu hayalimiz yakın bir zamanda  elbette gerçekleşecektir. 
 
 Ayasofya Camii bağımsızlığına kavuşması için çok bekledi. Artık sabrı kalmamıştır. Bu durum ülkemiz ve milletimiz için çök önemlidir.
 
Uzun süredir Müslümanlar hasretle Cuma namazını kılacağı günü bekliyordu. 11 haftalık sabır sonunda Virüsle verilen mücadele sonucunda özgürlüğümüze kavuşarak hayatımızı normalleştirmeye başladık.
 
Nasıl ki normalleşme sürecinde adım adım ilerliyoruz. Önce namazı açık havada daha sonra cami içlerinde ve sosyal mesafeye uyarak bunu yapacağız.
 
Ayasoyfa Camisinin de ibadete açılması adım adım olacak gibi. 29 Mayıs 2020 tarihinde Ayasofya’da Fetih suresi okundu. Bu durum  Ayasofya’nın da normalleşmeye doğru gittiği görülmektedir.  İnşallah en yakın zamanda Ayasofya ibadete açılarak özgürlüğüne kavuşacaktır.
 
Korona tedbirlerine sabırla devam ettiğimiz gibi Ayasofya’nın da ibadete açılmasını sabırla bekliyoruz. Ayasofya’da fetih suresini okunmasıyla başlayan normalleşme sürecinin  başlaması bizi ümitlendirmiştir.
 
Fetih gibi Cuma namazı başlığını şunun için kullandık. Çünkü Cuma namazı bağımsız ve özgür bir  ülkede kılınır. Hür olmak Cuma namazının farz olabilmesinin  ana şartlarındandır.  
Maraş düşman işgalinde olup kalede Fransız bayrağı vardı. Cuma namazı kılmak isteyen halka Sütçü İmam,
“Kalesinde düşman bayrağı asılı olan yerde Cuma namazı kılınamaz” sözüyle herkesin düşmana karşı mücadele vermesi gerektiğini belirtmiştir. Verilen mücadele ile  hürriyet ve bağımsızlık direnişi başlar. Düşman bertaraf edilerek yeniden fetih ile Cuma namazı kılınır.
 
Her durum ve her şeyde tam bağımsızlık şarttır. Hür olmayanlar köledir. Köleler efendisine bağlıdır. Efendilerinin izni olmadan köleler hiçbir şey  yapamazlar. Gözümüzle göremediğimiz bir virüs bizi esir alıyor ve tüm hayatımızı esaret altına alıyor…
 
Tedbirlere sarılarak vereceğimiz mücadele ile bu esaretten kurtulabileceğiz.
 
En güzel şey bağımsızlık ve özgürlük….
 
En güzel şey sağlıklı ve mutlu olabilmek….
 
En güzel şey Yaratıcının gücü ve kudretini bilmek ve O’na kulluk edebilmek…
 
En güzel şey sahip olduğumuz nimetlerin farkında olmak ve Allah’a şükretmek….
 
Aklımızı ve bilgimizi kullanarak her konuda  önce tedbir almak sonrasını Allah’ın takdirine bırakmak prensibimiz olmalıdır.
 
Önce tedbir sonra takdir.
 
Çalışmak, gayret etmek, tedbir almak ve sabretmek önceliklerimiz olmalıdır.
 
Her zaman huzur, güven ve sağlık!
  
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..