Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '20

 
Kategori
İnançlar
 

Hadis-i şerif aydınlatıyor-1

İslam dininin iki temel kaynağı vardır. Bunlardan biri Allah’ın Kitabı Kur’an’ı Kerim, diğeri de Peygamberimizin sünnetidir. Peygamberimizin sünneti onun sözleri, fiilleri (yaptıkları) ve takrirleridir.(onayladıkları) 
 
İslam dinini bu iki kaynaktan öğreniyoruz. Kur’an ve sünnet insanları bilmedikleri hususlarda aydınlatmaktadır. 
 
İnananlar İslam dini ile ilgili bilgileri, iman ve ibadet konularını, özellikle ibadetlerin yapılış şekilleri, dua ve önemi, ahiret için hazırlık, güzel ahlak gibi konularda sevgili peygamberimizin söz ve hareketleri bize ışık oluyor.
 
İslam dini ile ilgili bilgileri birinci kaynakdan öğrenmeliyiz. 
Bazı kimseler din, iman,ibadet ve ahlak konularıyla ilgili bilgi ve anlayışlarını  başkalarından edinmektedirler. Ve böylece taklit yoluyla kendilerini cahil bırakmış oluyorlar. 
 
Gerçek bilgi ve gerçek aydınlanma, Allah’ın ayetlerinde ve  Hz. Muhammed’in söz ve hareketlerinde aranmalıdır.
 
Din ve hayatla ilgili bilgi ve uygulamaları Allah’ın ayetlerinden ve Peygamberimizin sünnetinden, sizlere aktarmak için; beş  adet yazı dizisi ile blog sayfalarında  yazılar yayınlamaya gayret ediyorum.
 
Bu yazı dizileri şöyle;
1-Kur’anı Kerim’den Mesaj Var.
2- Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerinden Mesaj Var.
3- Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın  Öğretisi.
4- Kur’an ayetleri  aydınlatıyor.
5- Hadis-i Şerifler  aydınlatıyor.
 
“Hadis-i Şerifler  aydınlatıyor.” yazı dizisinin ilkinde inşallah virüslerden korunmamıza yardımcı olan ellerin temizlenmesi konusuyla ilgi bir hadisle başlamak istiyorum.
 
Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: ” Yemekten önce ve sonra el yıkamak yemeğe bereket verir.” (Tirmizi,etime,39.)
 
Sevgili peygamberimiz Müslümanları bir çok konuda aydınlatır.  Müslümanlar  iman, ibadet, ahlak ve sosyal yaşamla ilgili yapılması gereken  şeyleri Peygamberimizin söz ve hareketlerinden  öğrenebilmektedirler. 
 
Peygamberimiz bu sözüyle bizlere yemek yemeden önce ve sonra  ellerin yıkanmasının yemeğe bereket ve afiyet vereceğini bildirmiştir. Böylece peygamberimiz yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanmasının ne derece önemli olduğunu vurgulamıştır.
 
Her ne yiyecek olursak, mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Çünkü temizlik her şeyin başıdır.
Sağlıklı kalmak için temizliğe dikkat etmeliyiz.
 
Elleri temizlemenin önemi çok büyüktür. Çünkü günlük hayatta en fazla ellerimizi kullanmaktayız. Mikrop ve virüsler öncelikle ellerimize yapışır. Ellerimizi,ağzımıza,burnumuza,gözümüze ve yüzümüze sürerek mikrop ve virüslerin vücudumuza girmesine zemin hazırlarız.
 
Özellikle bu günlerde herkesi tehdit eden korona virüsünden korunmanın en önemli yollarından biri elleri sabunlu su ile yıkamaktır.
 
İşte sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) genel olarak yemeklerden önce ve sonra ellerimizi yıkamanın önemini belirterek sağlıklı beslenmemizi ve  sağlıklı yaşamamızı istemiştir.
 
Her daim ellerimizi temiz tutmalıyız. Diğer tüm temizliklerimizi yerine getirmeliyiz.
 
Bu şekilde sağlıklı yaşam sürdürmeye çalışmalıyız.
 
Her zaman temiz kal, sağlıkla kal.
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..