Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

Erganakon istatistikleri…

Erganakon istatistikleri…
 

Erganakon İstatistikleri…

Bu gün değişik bir istatistiği gözler önüne sermek istiyorum. Kaç kişi tutklanmış… kim kimmiş… gibi konulara girmeyeceğim. Zira bu konular internette yeterince detaylı bir şekilde var. İsteyen araştırır okur. Ben konuya başka bir pencereden bakacağım.

Yıllardır Milliyet gazetesi okurlarına verdiği, veya vermeye çalıştığı doğru ve olabildiğince yansız haberler sayesinde, bu gün en çok “okunan” Türk gazetelerinden biridir. Milliyet gazetesinin sayfaları her yönden habere, basın ve ahlak ilkelerini zorlamayan her türlü yoruma açıktır. Bu yüzden bende bir çok Milliyet okuru gibi sadece haberi değil, son derece geniş kesimden habere yapılan yorumları da dikkatle takip ederim.

Birkaç gün evel Biz Milliyet Blog yazarlarının yazdığı yazılara gelen okurların %70 inin google kanalından bize ulaştığı bildirildi. Bende (biz Milliyet ailesinin zaten hemen hemen bildiği) ama dışardan gelenlerinde bilmesini istediğim bir istatistik yaptım. Küçük, basit, ama düşündürücü.

Bu sabah Metal-iş sendikası ve Avrasya televizyonuna yapılan baskın ile başlayan 11. ergenekon dalgası haberinin altına Saat 10.00 itibari ile (iki saat bile değil) 100 yorum yapılmıştı. Saydım. Bu yorumların sadece 12 tanesi Ergenekon davasını destekler nitelikte idi.Kalan 88 tanesi sanki ağız birliği etmiş gibi bunun ülke sevdalılarını yıldırma operasyonu olduğu fikrinde.

Bu, şu demektir. Toplumun hemen her kesiminden okuru olan Milliyet gazetesi okurları içinden internet kullanma “imkanı ve kültürü” olan %88 gibi büyük bir çoğunluk, Ergenekon davasının AKP nin devleti ele geçirme operasyonu fikrinde birleşiyor.

Diğer çok okunan gazetelerdeki yorumlara da baktım. Sonuç hemen hemen aynı.

Bütün bunlardan ortaya şu çıkmıyormu?

Türkiyede internet kullanma kültür ve imkanına sahip her yüz kişiden seksensekizi Ergenekon ve AKP karşıtı. Kendini laik, ülke sevdalısı, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu kabul eden bu %88, AKP nin gündem değiştirip sorunların ve ortaya çıkan yanlış işlerin üzerini örtmek için ergenekon davasını organize edip kullandığını düşünmüyor mu?

Esen kalın.

22/01/2009

Resim: www.mustafamumcu.com

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..