Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Ergenlik dönemi " kimlik oluşturma " sürecidir.

Kimlik oluşturmak yani ben kimim ve kim olabilirim ileride. Bu soruların cevabı erganlik döneminde verilir ve çocuğun geleceğini belirliyor.

Ben kimim? Sorusunun cevabını çocuk bir çok yönden vermek zorundadır ve doğru vermek zorundadır. Ben cinsel kimliğimle kimim? başarı ve başarısızlıklarımla kimim?

Kişinin kendisini tanıması sosyal aktiviteleri ve okulda ve ailede ortaya çıkar.

Eğer çocuk kendisini ve başarılarını bilmiyorsa kimliğini oluşturamaz. Anne ve baba çocuklarını bilmek ve çocuklarına açıklamak mecburiyetindedirler.

Kimliğini oluşturamayan çocukların ergenlik dönemi daha fazla depresyon belirtileri ile geçecektir, mutlaka ciddiye alın depresyonların belirtilerini.

Ergenlik döneminde çocuk somut düşünceden soyut düşünceye geçer, soyut düşünmeye başlar. Soyut kavramları oluşturması çok kitap okuyan, bilen çocuklar daha hayal gücü geniş ve mantıklı olacaktır.

Ergenlik döneminde kız ve erkek çocukları daha çok anne ile çatışmaya başlarlar. Anne ve baba daki eksikler çocuğun arkadaşlara bağlanmasına sebep olur. Anne ve baba oldukça kitap okuyarak ve bilerek yaklaşırlarsa çocuklarına kazançlı çıkarlar.

Ben kimim? Sorusunun cevabı yanlış verilirse çocuğun hayatına sebep olabilecek kadar felaket getirebilir.

Bu yüzden çocuklarınızın sorduğu sorulara gerçek cevaplarını verin. Başarılarını abartmadan devamlı açıklayın.

Başarısızlıklarının sebeplerini öğrenin ve çocuğunuza söyleyin.

Çocuğunuzun ergenlik döneminde fizyolojik değişimi olduğunu hızlı bir fiziksel değişim olduğunu, zihinsel değişimin daha yavaş olduğunu unutmadan hareket edelim. Yani çocuğunuzun düşünce değişimi daha yavaş, fiziksel değişimi daha hızlıdır.

Anne ve babalar çocuklarınıza bir rehber gibi yol gösterin, akıl vermeyin tepki alabilirsiniz.

Aile ilişkileri çocuğunuzun değişecektir. Zamanını arkadaşları ile geçirmek isteyecektir. Anne ve babanın tartışması vesorunları çocuklarına aktarması çocuğunuzun size karşı isyankar olmasına sebep olabilir.

Sorunlarınızı çocuklara aktarmatın

Toplumda kendini en iyi yapabildiği işi seçebilmesi için bunu bilmesi gerekir. En iyi yapabildiğim, en sevdiğim, en iyi arkadaşım, en çok istediğim .......... bu soruların cevabını siz ve okul daki öğretmenlerimiz verebilirler. Okula devamlı gidin öğretmenlerden sadece ders notlarını değil okul içindeki başarı ve başarısızlıklarını öğrenin ve bir kenara not edin .

Başarısızlıkların sebebini öğrenin .

ERGENLİK DÖNEMİNDE ''BENİM ÇOCUĞUM İŞTE BU''DİYEBİLECEK KADAR NET VE DOĞRUBİR CEVAP VERMEK HAYATA 1000 ADIM ÖNDE BAŞLAMAKTIR.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..