Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Erişte

Erişte
 

Tereyağlı erişte makarnası

5 kişiliktir

Bir tencerede 150 gr. tereyağını eritin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.

1.5 su bardağı kesme erişteyi yağda karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. (rengi koyu olsun isterseniz 10 dk. daha kavurun)

1 yemek kaşığı tuzotu, 1 çay kaşığı toz şeker ekleyerek harmanlayın.

kaynayan tavuk suyundan eriştelerin üzerine yarım parmak çıkacak kadar dökerek kapağını kapatıp, kısık ateşte 7 dk. kadar demlendirerek pişirin

200 gr. kadar rendelenmiş mozerella peyniri katarak harmanlayıp, üzerine ince kıyılmış maydonoz serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..