Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Erkekler neden zayıf kadınları seçerler

Erkekler neden zayıf kadınları seçerler
 

Erkekler neden zayıf, kendini güçsüz hisseden kadınları secer. Bu düşünceye bir türlü anlam veremem. Neden hem kendini hem de hayat arkadaşını mutsuzluğa sürükler.

Gelişmiş çok az sayıdaki erkeğin dışında kalan ezici çoğunluğunun, gönlünde yatan dişi aslan zayıf olandır ne yazık ki.

Peki neden erkek zayıf kadın ister, seçer?

Hükmetmek için mi? Evet. Erkek egosunu tatmin etmek için mi? Evet Yaşamını az verip çok olarak sürdürmek için mi? Evet. Güçlü kadın karşısında güçsüzlüğünün ortaya çıkmasından korktuğu için mi? Evet. Ancak evinin içinde kendini gerçek bir kral olarak görebildiği için mi? Evet. Kahramanlık gösterisiyle onu korumak için mi? Bazen buna da evet.

Peki mutlu mu bu erkekler?

Hayır kocaman bir hayır!

Çünkü insan, ezdiği biriyle mutlu olamaz.

Çünkü insan, hizmetçi olarak gördüğü, iletişim kuramadığı, hayatın karşısında ezik biriyle mutlu olamaz. Çünkü insanlar bir şeyleri paylaşmadığı, dengi olmayan biriyle gerçek mutluluğu yakalayamaz. Çünkü aklı başında bir erkek, özgür bir kadınla mutlu olabilir ancak.

Peki bu mutsuzlar ordusunun neler gelir başına hayatta?

Bela gelir en başta. Zayıf kadının ezildiğinde neler yapabileceğini bilemez erkek. Zayıf kadın öyle ya da böyle üstelik de gizli “çirkin”araçlarla rekabet edecektir erkekle ve bu gizli savaşın doğasını anlamaz erkek. Zayıf kadının hilesini, tuzaklarını çözemez ve çoğu zaman kepaze olur. Evinde geçireceği onca zaman boşa harcanmış bir hayat dilimidir. Eşinden bir şey öğrenemez. Çocukları iyi bir eğitimden yoksun kalır. Mutsuz olacağı için başka başka kadın arayışlarında yere çalar ruhunu. Günün birinde yaşlanır ve o ezdiği kadının eline düşer ve o zaman anlar başına geleni…

SADECE UFAK BİR ÖNERİ …

 
Toplam blog
: 27
: 2069
Kayıt tarihi
: 14.08.06
 
 

İzmir doğumluyum ama tamamen bir Çanakkale aşığıyım. Herkesin hayatı bir öyküden oluşuyor ve ben ..