Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

03 Eylül '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Erkeklerde, kadın memesi

Süt bezleri, sadece kadınlarda yok. Erkeklerde de süt bezleri vardır. Kadın hormanlarına maruz kalan meme büyüyerek kadın memesi formunu alır. Meme kanseri erkeklerde de görülebiliyor. Meme kanserinde erkek kadın oranı, 50/1 dir.

Erkeklerin memesinin kadın memesine benzemesine jinekomasti denir. Jinekomastinin birçok nedeni olabilir. Kadın memesi, erkeklerde estetik problem yaratmaktadır. Jinekomasti nedeniyle denize gitmeyenler bile oluyor. 

Bazı hastalıklar, örneğin siroz gibi ağır karaciğer bozuklukları, bazı ilaçlar, örneğin bir zamanlar çok kullanılan bir mide ilacı (cimetidin) jinekomasti yapabilir. Ancak jinekomasti hastalarının büyük çoğunnluğunda, hiçbir sebep bulunmamaktadır. Son zamanlarda kimyasal destekli besinler nedeniyle arttığına şahit oluyoruz. Vücut geliştirme sporcularının bir kısmında da jinekomasti görülebiliyor. Erkeklik hormonu vücutta kullanıldıktan sonra yok edilirken ortaya kadınlık hormonuna benzeyen bir ara madde çıkıyor ve bu da yüksek miktarlarda olunca göğüslerin büyümesine neden oluyor. Erkekte memeyi oluşturan yağ dokusu ise liposuction yeterli olmaktadır. Çoğu hastamızın problemi liposuction ile çözülür. Gögüsler, yağ dokusundan zayıf ve sert yapıda ise operasyon ile dokular kesilerek dışarıya çıkartılır. iki operasyonda yaklaşık 1-2 saat sürer. Liposuction lokal anestezi ile birlikte yapılabilir. Hastanede kalmaya gerek kalmaz yada 1 gün kalınır. 2-4 günde işinize dönmeniz mümkün. Kimi erkeklerde gerçekten genç kızların göğsünü aratmayacak kadar memelerde büyüme olabiliyor. Bu operasyonlarda bu sıkıntıdan kurtulmak çok kolay. 

Dr. Barış Çakır

www.bariscakir.com

 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..