Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Erken seçim tartışmaları

Türkiye yaklaşık bir haftadır çok gerildi. 11. Cumhurbaşkanı'nı seçme sürecinde, ülkeyi yöneten iktidar ve muhalefet partileri arasında birtakım tartışmalar ve gerilimler meydana geldi. Bu tartışmalara Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklama da dahil olunca gerginlik daha da artmıştı.

Kimi kesimler Genelkurmay açıklamasının ortamı gerdiğini söyledi, kimi kesimler de AKP Hükümeti'nin uzlaşmaya yanaşmayan tavrının bu gerginliğe neden olduğunu belirtti, geriye kalan diğer kesim ise, bu gerginliğe anamuhalefet partisi CHP'nin neden olduğunu dile getirdi. Hatta halkın ve medyanın büyük bir kısmında "darbe" kelimesi telafuz edildi.

Pazar günü milyonlar meydanlarda "Ne darbe, ne şeriat", "Hükümet istifa", "Türkiye laiktir, laik kalacak" vs. pekçok slogan attı. Peki ülkeyi yöneten hükümet ne yaptı? İnsanların sesine kulak verdi mi?

Bana göre bu tartışmaların, gerginliklerin ve krizin sebebi hükümet. İktidara geldikler günden bu yana birçok başarılara imza attılar. Ekonominin iyileşmesi, Türkiye'nin Dünya'nın pek çok alanında söz sahibi olması vs. gibi. Ama uzlaşmacı bir tavır sergilemiş olsaydı bu yaptıkları ileride belki de daha yararlı işler yapılması için bir zemin teşkil edecekti. Hatta AKP'nin yönetimindeki üç kişiden bir değil de, bu üç kişinin dışında herhangi bir partili olsaydı belki de bu kriz yaşanmazdı.

Neyse ki kriz yarı yarıya atlatılmış durumda. Umarım bu kriz en az zararla atlatılır ve Türkiye rahatlar. Erken seçim en etkili yöntemdir bana göre. Tüm liderlerden, Türkiye'nin daha rahat günlere kavuşması için ellerinden gelen iyiliği yapmalarını rica ediyor, herkese saygılarımı sunuyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..