Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Ermenice öğrenmek

Göster/ Gizle
Boğaziçi Üniversitesinin Ermenice'nin seçmeli yabancı dil olarak okutulması kararı, geç kalınmış bile olsa, yerinde bir karardır.

Türkiye'nin Ermeni meselesi gündeminden hiç düşmezken, geçmişe dair "belgeler" havada uçuşurken, Ermenice bilen uzmanlara ihtiyacınız olmaz mı..?

Sorunlarımızı niye çözemediğimiz ortada işte... Urduca'dan Çince'ye kadar bir çok dünya dilini Üniversitelerinizde okuturken Ermenice'yi hiç düşünmemiş olmamız, yine bize mahsus gaflardan biridir.

Kaldı ki, ülkemizde yaşayan ermeni azınlık da var.Ermeni kültürü üzerine yapılacak araştırmalar, toplumsal barışın, biribirini anlamanın yolunu açacaktır.Bunu yapabilmeniz için de önce dillerini öğrenmeniz gerekir.

Hrant Dink'in öldürülmesi üzerine, bir kısım insanlar "Hepimiz Hrant'ız" sloganlarıyla yürüyüş yapmışlardı biliyorsunuz. Sanki bunu söylemekle hemen Ermeni olunurmuş gibi, oldukça sert tepkiler de gelmişti.

Bugün Boğaziçi Üniversitesinin aldığı karara da aynı türden tepkiler gelmez umarım. Yani Ermenice öğrenince, Ermeni olunmayacağı her halde düşünülür.

Yıllardır İngilizce öğrettik çocuklarımıza da İngiliz mi oldular..?

Gerçekten büyük bir devlet, uyumlu bir toplum olacaksak, Ermenice'yi de, Kürtçe'yi de öğrenmekten korkmamalıyız..

Emperyalist Batılı ülkeler, önce dünya dillerini bilen uzmanlar yetiştirerek başladılar işe... Unutmayalım...!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..