Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal çok kötü iş çıkarıyorsun!

FB deplasmanda puan kaybederken Ersun Yanal hiç bir şey yapamıyor. Maç sonlarındaki toplantıda heyecanlı ve hırslı Ersun Yanal maç oynanırken hiç yok. Anlaşılan Ersun Yanal maç sonu toplantılarında görünmeyi önemsiyor. Maç önü çalışmalarda da yok. Ya Avrupa Kupaları olsaydı o zaman ne olurdu düşünemiyorum.

Elazığ maçına takım hiç hazırlanmamış. Gol atmayı tesadüflere bırakmış. O tesadüfte maçın sonlarına sıkıştı. FB de takım içi rekabet ölmüş. Ersun Yanal geri dörtlüyü oturtacağım diye ( bence kendi oturuyor) haftalardır kötü oynayan Alves'i takımda tutuyordu. Sakatlık geldi ve zoraki kenara aldı onu. Oysa Alves sezon başından beri kötü. Eskişehir'deki kaybedilen maçtan sonra takıma alınmaması gerekirdi.

TD işinin en önemli tarafı takım içi rekabeti çok iyi yapmaktır. Ersun Yanal bu işi hiçde iyi yapamadı. Sakatlıklarda kaybedilen puanlarda takımiçi rekabetin olmamasından. FB de Hasan Ali Kaldırım diye milli takımda oynayan bir bek var. Elazığ'da görür gibi olduk. Oyuna giriyordu. Beraberlik golü olunca vaz geçildi. Milli takım oyuncusu bu kadar uzun süre forma bulamaz olur mu? Caner iyi oynuyormuş! Gökhan Gönül dökülüyor, koy sağbeke. Takım için rekabeti oluşturmak bir TD ün en önemli işidir. Üstelik Hasan Ali hızlı oyuncu rakibe zorluk yaratıyor. Bunu nasıl değerlendiremez anlaşılır değil.

Alper Potuk ikinci yarı iki pozisyonda ceza alanına girip şut çekmek yada savunmayı üzerine çekip arkadaşına alan açmak yerine pas yaptı bir tanesi dağlara taşlara bir diğeri gol olmayacak en kötü bölgeye, savunmanın çıkaracağı yere oynadı topu. İlk yarı Emenike ile başlayan hızlı hucumda iki pasta iki pozisyon kaybedilince gol pozisyonu kaçırıldı.

TD Ersun Yanal, konuşuyor da bunları görüp gösteriyor mu? Oyun 1-1 olmuş son 5 dakikaya giriliyor değişiklik yapılıyor Selçuk oyuna alınıyor ve bir dakika geçip gidiyor. Oyunun sonunda TD skor bozulmasın diye değişiklik yapar Ersun Yanal ne amaçla yaptı acaba?

Ersun Yanal milli takım çalıştırmış ve bizim en değerli TD lerimizden biri. FB ile bir yıllık sözleşme imzaladı. FB tarihinde basket takımından daha düşük ücret alan ilk TD. Daha çok dikkatli çalışmalı ve bu küçük hataları yapmamalı. Yoksa biten sözleşme ile FB ye veda etmek zorunda kalacak. Evet FB şu anda 4 puan ilerde ve muhtemelen şampiyonda olacak. Ama Ersun Yanal bu haliyle seneye devam etme şansı bulamayacak

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..