Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '13

 
Kategori
Mizah
 

Erzurum Fıkraları

Erzurum Fıkraları
 

(görsel netten alındı)


Fıkralar belli bir amacı veya savunulan düşünceyi ele alan, güldürücü ve düşündürücü, ders verici ilgi çekici günlük olayları hicvederek anlatan kısa özlü yazılardır. Fıkralar yazılırken, konularda tekrara düşülmemesine, kapsamlı bir kavrayış gücünün olmasına, derin bir kültür zenginliğine, geçmişle günlük olayları kaynaştırabilme ustalığına sahip olunmasına dikkat edilmelidir. Fıkralar okuyucunun dikkatini çeken düşünce ve zekâyı okşayan günlük olaylardan seçilmelidir. Yazılar gereksiz yere uzatılmamalı, kısa tutulmalıdır.

Bugün Sizlere Erzurumlu Mehmet Zeki Kılıç ve Yaşar Atnur Beyefendilerin yazdıkları fıkra kitabından birkaç tane fıkra takdim ediyorum. Devamlı stres yüklü olay ve haberleri izlemek sinirleri iyice gerdi. Umarım biraz gülerek rahatlayabilirsiniz. Bu vesile ile tüm okurlarımızın yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

YUSUF HEP YALAN SÖYLİR

Mehmet Ağa'ya sormuşlar: "Yusuf'u mu seversin, Asım'ı mı?" "Yusuf'u!"
"Niye?" "Asım bir yalan söylir, bir doğri; Yusuf hep yalan söylir, beni yormir!"

BİNEBÜLÜRSEN

Gürcü kapıda sıra, sıra müşteri bekleyen faytonlardan birine kibar bir adam yanaşarak faytoncuya "binebilir miyim?" diye sorunca faytoncu: “Helbetde binebülürsen, dedikten sonra kendi kendine söylenmeye başlar:
 "Vola bu dünyada da ne tevür adamlar var; hem para verir hem de binebülürmiyem diye sorir. Sormiya ne lüzüm, parasıni verdıhdan sonra teyyariya bile binebülürsen!”


POHH YEME BEHİRE

Pasinlerin kurtuluşunda Belediye Başkanvekili Sabih Pasin, heyecanlı bir nutuk çekiyor : “Ermeniler saldırdi, ahan bu ot yığınlarına kadar geldiler, biz  saldıranda da ano çeşmenin yanından kaşdı cannarıni zor gulturdular. Nutku dinleyen ve o günleri yaşamış Behire nine itiraz eder:  “Ola Sebih atma atma.. Sen ne annadirsan, sen o günleri gördün mü ki?” diye sorar. Buna sinirlenen Başkanvekili  “Pohh yeme Behire, bu bir nutuktur! Ne söyler söylerem.!

HEÇ HAMMALDA SAAT OLA

Çarşıda Erzurumlu bir kadın önden giden hamala bağırmış: "Hamal emi, hamal emi saat gaç?" Hamalın zaten canı sıkkın: "Saat gırk!" "Torpak başşan! Heç saat gırk ola!" O da kadının ağzının payını vermiş:
"Heç hamalda saat ola.

90 Dakikalık Dua

Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. Hoca'dan dua etmesini isterler: - Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın. Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:  "Ne biçim dua ettin" diye Hoca'ya çıkışırlar. Hoca: "Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah!."
 


 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..