Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Eş başkanlar, hendeklerde ölen kürt çocuklarına "akıllı olun" dediniz mi?

Eş başkanlar, hendeklerde ölen kürt çocuklarına "akıllı olun" dediniz mi?
 

Eş Başkanlar


Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların başladığı geçen yılın Temmuz ayından bugüne kadar 215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 şehit verildiğini söyledi,  “aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Operasyonların başladığı 2015 Temmuz ortalarından bugüne yaklaşık 8 ay geçti.

PKK terörü başladığından bu yana geçen yaklaşık 40 yıllık dönemin hiçbir 8 aylık döneminde bu kadar can kaybı yaşanmadı.

Şunu anlıyorum. Hendek eylemleriyle zıvanadan çıkan PKK’nın öncülüğündeki olaylar artık terör niteliğinden ziyade bir isyan hareketi şeklinde algılanmaya başlanmış ve devlet refleksi olanca kuvvetiyle kendini ortaya koymuştur.

Bana öyle geliyor ki, bu isyan da öncekiler gibi bastırılacaktır.

Olan, aldatılıp hendeklerde ölüme gönderilen yoksul Kürt çocuklarına olacaktır.

Sözüm, “özyönetim”, “özerklik” sözleriyle sözüm ona Kürtlerin haklarını savunma iddiasında olan HDP yöneticilerine, eş başkanlarına…

Ey Eşbaşkanlar!

Hadi, şehiterin acısını kendimize bırakalım. Sizi bir de şehit acısıyla üzmeyelim.

Peki, hendeklerde ölüme yollanan  çocukları PKK’nın bu kirli oyunundan alıkoyma yönünde hiçbir çaba içinde olmamanız, hatta bu ölümleri teşvik etme yönünde faaliyet yürütüyor olmanız vicdanlarınızı hiç mi sızlatmaz?

Sizlerin, varlıkları silahlı bir örgütün mevcudiyetine bağlı olan bu kanlı örgütün şeflerine diyebileceğiniz hiçbir sözünüz yok mudur?

Bu adamların hiç mi bir hatası, kusuru yoktur ki, kendilerine tek bir kelime eleştiri getirmiyorsunuz?

Çok partili parlamenter sistem içinde siyaset yapmak varken, seçmenlerinizi neden PKK’nın kuyruğuna takılmak yerine partinize davet etmiyorsunuz da, bir de PKK’nın sözcülüğünü yapıyorsunuz?

Ve görmez misiniz ki, bu kez PKK’nın kökü kazınacak, neden dağdakilere dönüp “canınızı kurtarmanız teslim olmanıza bağlı…” diye seslenmezsiniz?

Bu çocukların ölümünden herhangi bir siyasi kazanç mı sağlamayı umuyorsunuz? Mesela, şöyle mi düşünüyorsunuz; “onbinlerce, yüzbinlerce Kürt çocuğu ölsün, halk Devlet’ten nefret etsin, biz (PKK-HDP) güçleniriz…”?

Herbiri bugün 60 -70 yaşlarında olup da belki 40 yıldır bu topraklara ayak basmamış çete liderlerine neden demiyorsunuz ki, “…bu çocukları hendeklere koyuyorsunuz da kendiniz neden bir gün olsun sınırdan içeri adımınızı atmıyorsunuz…”?

….

Sözü uzatmaya gerek yok.

Akan bir damla kanda, yiten tek bir canda sorumluluğunuz varsa, Allah sizi bildiği gibi yapsın!

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..