Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Es Es Eskişehir

Es Es Eskişehir
 

Anadolu' nun Venedik' i Eskişehir


Son yıllarda İstanbul kalkışlı günübirlik tur sayısı çok arttı. Yolların gelişmesiyle Ankara' ya  kadar olan bölge için yapılacak gezilerde 1 gün yeterli olmaya başladı. Öğrenci şehri Eskişehir de Porsuk Çayının düzenlenmesiyle Anadolu' nun Venedik' i ünvanını aldı.

Şehre gideceğiniz gün mutlaka tekne turlarının düzenli yapıldığını teyit edin. Yağmurlar sebebiyle su seviyesi zaman zaman yükseliyor. Bu da turların iptaline sebep oluyor. Çay üzerindeki köprüler ve heykeller kente ayrı bir güzellik katıyor.
 
İlk Türk arabası Devrim Arabası Eskişehirde yapılmıştır. Şu anda orjinali Tülomsaş fabrikasının bahçesinde sergileniyor. Yalnız camekanın içinde bulunduğundan kaliteli resim alınamıyor.
 
Kente özgü meşhur met helvası, çiğ börek ve lületaşı vardır. Lületaşı hediyelik eşyalar satan yerleri göreceksiniz.
 
Kent Park uğranması gereken noktalardan biri. Büyük bir park. İçerisinde yapay deniz bulunuyor. Aslında havuz demek daha doğru. Ama kum plajı ve büyüklüğüyle deniz denmesi daha yerinde bir isimlendirme olacaktır. Şelale Park ise kenti yukardan görebileceğiniz geniş bir park.
 
Odunpazarı Safranboluyu size yaşatan mimariye sahiptir. Çağdaş Cam Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Kurşunlu Cami bu bölgededir. Cumhuriyet müzesi gerçkten vasat bir müze. Ama cam müzesinden keyif alacaksınız.
 
Eskişehir mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri değildir. Özellikle İstanbullular ve yakın bölgede yaşayanların değişik birgün yaşaması için uğrayabileceği bir yerdir. Kent gelişme sağlıyor. Doğal güzelliği ve tarihi olmamasına rağmen gezilecek yerler listesine giriyor ve günübirlik turlar gün geçtikçe artıyor. Met helvasından tatmak, çiğ börek yemek ve gondol gezisi yapmak sizleri memnun edecektir.
 
Diğer Destinasyonlar:http://emirergin.blogspot.com
 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..