Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Eskişehir- Galatasaray maç öncesi...

Eskişehir- Galatasaray maç öncesi...
 

Eskişehir-Galatasaray


Süper Lig'in renkli takımlarından Eskişehirspor, kendileri için ilk önemli maça bu akşam Galatasaray önünde çıkıyor. Bildiğiniz gibi bu tip maçlar Anadolu klüplerinde oynayan genç ve yetenekli futbolcular için çok önemlidir. Çünkü hem televizyonda milyonlar bu maçı izleyecek hem de büyük spor otoritelerinin gözü kulağı bu maçta olacak. Bu genç futbolcular bir şekilde kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Bu kendini gösterme çabası bazen iyi, bazen ise kötü sonuçlar doğurabiliyor.Umarız Rıza Hoca bu konuda futbolcularını yeterince uyarmıştır. Bu maçın bir başka önemi ise Eskişehirspor tam 12 yıldır Galatasaray ile karşılaşmıyor ve ondan önceki son 11 maçta da Galatasaray'ı yenemiyor. Lige iyi başlayan Eskişehirspor son iki haftadır Bursaspor'u deplasmanda Kocaeli'ni de evinde yenerek Süper Lig'de ki yükselişine devam ediyor.

Bir diğer yanda ise hem ligde hem Avrupa da büyük başarılara imza atan Galatasaray... Ligin başından beri sakatları yüzünden bir türlü istediği kadroyu sahaya çıkartamayan Skibbe. Bugün de son haftaların en formda oyuncusu olan Lincoln'den yoksun bir şekilde saha çıkacak. Aslında 3 kupada da iddalı olan Galatasaray takımı öyle ya da böyle alternatif oyuncularından da faydalanmak zorunda. Lincoln'ün yokluğunda iki forvet ile sahaya çıkmayı düşünen Skibbe erken bulabileceği bir veya iki golden sonra sahaya mutlaka genç oyuncularını sürecektir. Bu hafta ile birlikte 15 günde 5 maç oynamaya başlayacak Galatasaray takımının gerçekten 11 'den fazla oyuncuya ihtiyacı olacak, Skibbe'nin bunu düşünerek oyun planı çıkartması gerek. Aksi takdirde 1-2 hafta sonra 10 haftadır saha yüzü görmemiş futbolcuların maçta büyük hata yaparak 3 puana veya kupadan elenmeye mal olabilecek hatalar yapmaları uzak bir olasılık değil.

Maçın favorisi tabii ki Galatasaray takımı ama bu maçın onların lehinde biteceği anlamına gelmez. Bu maçın kilit ismi bence Rıza Çalımbay olacak. Yukarıda genç oyuncuların kendini göstermeye çalışması konusuna değinmiştik. En büyük korkum ise Rıza hocanın oyuncularını uyarmak yerine kendisi de böyle birşeye kapılıp futbolcularına olmadık şeyler yaptırtmaya çalışarak maçı kaybetmesi. İki haftadır izlediğimiz Eskişehirspor önce defası düşünüp sonra atak futbol oynayarak sonuca gitmeye çalışıyordu. Eğer aynı taktiği Galatasaray'a uygulayabilirler ise 3 puan olmazsa bile 1 puan almaları içten bile değil. Ama alışık olduklarından farklı bir sistem ile sahaya çıkarlar ise, Nonda ve Baroş gibi dünya yıldızları jeneriklik golleri ile Eskişehirsporu darmadağan eder.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..