Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '20

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eşsiz duygu

Aşk insan oğluna yaradan tarafından bahşedilmiş eşsiz bir duygu, onu iyi tanımak anlamak gerek, gelir tanımazsan,  kaybedersin anlamazsın bulamazsın... Doyarak yaşamak kanının en zerresine  aşk hissetme herkese nasip olur mu?

"Peygamber efendimiz Hz Ali'ye bir soru sorar Allah'ı mı çok beni mi eşin Fatma'yı mı yoksa oğulların Hasan ile Hüseyin'i mi çok seversin? Hz Ali hemen cevaplayamaz akşam eve gittiğinde eşinden bu suru için yardım ister. Fatıma hemen cevaplar Allah'ı kulluğumla, peygamberi ümmetliğimle, Fatmayı kocalığımla, Hasan ile Hüseyin'i babalığımla severim deseydin ya der. Peygamber efendimiz Hz Ali'den cevabı duyar bu cevap biraz Fatıma kokuyor der."

Aşk Kimine göre var kimine göre yok kimine göre ulaşılmaz  kimine göre tatlı kimine acı kimine göre besleyici kimine göre yıkıcı kimine göre saf kimine göre karmaşık.

Şemsi tebrizi sözü kalb demişki "ben severim aşık olurum ama acısını hep sen çekersin, ruhda cevap vermiş sen yeterki sev" (böyle bir aşkı yaşamadıysanız herşey masal gelir)

"Fuzuli'nin çok güzel bir sözü,  Gam çekmem kanımı döksede keskin kılıcın senin, korkum ondandır ki, kana bılanır eteğin senin "(senin keskin kılıcın beni kesse üzülmem, neye üzülürüm biliyormusun benden akan kan senin eteğini kirletir diye üzülürüm) Aşkı böyle yaşamaktır. Eğer gerçekseniz, acıda çekseniz kızsanıda  aşkınız sizi yener   çünkü o gerçektir..Aşksız güzellik bayağıdır; güzellikse aşk pazarında mezad.

"Bu sözleri yazmadan olmaz derim

Şiir biter

Yollar biter

yıllar biter

aşklar biter

Hayat biter"

Arkanda bıraktığın İNSANLIK bitmez

Dünya çok küçük illeki aşk dersek  o  bulur ve kazanır, kazanırda kendi açtığı yarayı kendisi kapatamaz.

Birgül

 

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..