Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Estetik şiddet neden tehlikeli?

Estetik şiddet neden tehlikeli?
 

Televizyonlarda şiddet içerikli dizi veya film olabilir mi? Bence olabilir. Peki estetik hale getirilmiş şiddet olur mu? İşte bu kesinlikle olmamalı. Peki nedir estetik şiddet? Normal hayatta yani gerçekte aşırı şiddet uygulamaktan çekinmeyen biri dengesizdir, kaba-saygısızdır, yalancıdır, zevksizdir, küfürbazdır vs.. Biz bu şiddeti görürüz ve ve bunu uygulayanı onaylamayız hatta nefret ederiz. Gelin görün ki sinema ve TV dizilerinde şiddet uygulayan ana karakterler gerçek hayattakine hiç benzemezler. En güzel örnek Polat Alemdar bence. (tanımayanlar için: Kurtlar vadisi dizisinin ana karakteri) P. Alemdar gözünü kırpmadan boğaz kesebiliyor ama aynı zamanda ses tonu mükemmel, son derece nazik, romantik, çok şık giyiniyor, zeki, mütevazi, anlayışlı, onurlu..... gururlu........ sözünün eri vs..

İşte tam da bu noktada sıkıntı çıkıyor. Şiddet uygulayan kişi ve şiddet estetik hale geliyor ve genç beyinler için özendirici oluyor. İşin rengi değişiyor, gerçek hayatta tanık olduğumuz şiddetten farklı bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Normalde asla özenilmeyecek hatta tahammül edilemeyecek şiddet hareketleri allanıp pullanıyor ve estetik hale geliyor.

Bu nedenledir ki dizi ve sinemalardaki başrol oyuncularının estetik şiddeti, gerçek bir şiddetten çok çok daha fazla özendiricidir.

Ne dersiniz? Somon balığı, beyaz şarap, romantik ve karizmatik bir iki kelam, İtalyan kesim takım elbise, çarpıcı bakışlar ve ardından boğaz kesme (keserken de karizmatik konuşmaya devam).

 
Toplam blog
: 7
: 1306
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

Her zaman düşüncelerimi diğer insanlarla paylaşabilmenin büyük fırsat ve güç olduğunu düşünmüşümdür...