Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetikte bıçak korkusuna son

Estetikte bıçak korkusuna son
 

Dr. Sami Tan Sarıgül


Gelişen tıbbi teknolojilerle birlikte ameliyatsız medikal estetik uygulamaları çağımızın en büyük hobilerinden biri haline geldi. Yıllardan beri var olan ve son zamanlarda giderek popülerliğini arttıran yüz, boyun, kaş, gıdı, burun, göğüs ve kalça estetiğinde ameliyatsız çözümler büyük dikkat çekiyor. Ameliyatsız medikal estetik uygulamaları içerisinde belkide en çok merak edilen uygulama olan ameliyatsız göğüs estetiğinin nasıl ve kolay bir şekilde yapıldığını medikal estetik doktorumuz Sami Tan Sarıgül ile konuştuk. Dr. Sami Tan Sarıgül, son yıllarda gelişen tıbbi teknolojilerinin etkisiyle silikon ile göğüs büyütme ameliyatına alternatif ameliyatsız çözümler doğduğunu söyledi. Sarıgül, "Ameliyatsız meme büyütme, hastanın narkoz almasına gerek duyulmadan özel bir vücut dolgusu ile uygulanan bir işlemdir ve ortalama yarım saat içerisinde sona erer.Silikon ameliyatlarından en büyük farkı uygulamadan sonra herhangi bir iz kalmaz, su bazlı özel bir dolgu ile yapıldığı için dokunmakla anlaşılamaz ve aynı gün taburcu olunduğu için sosyal hayat kesintiye uğramaz” dedi

İşte Dr. Sami Tan Sarıgül ile yaptığımız o röportaj:

-Sayın Sarıgül, ameliyatsız meme büyütme işleminin kalıcılığı kaç yıldır?

İşlemin kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 3 ile 5 sene arasındadır. Bunun sebebi her insanın genel sağlık durumunun, cilt yapısının ve vücuduna giren yabancı maddelere verdiği tepkinin farklı olmasıdır. Bu sürenin sonunda dolgu vücut tarafından yavaş yavaş eritilir ve kaybolur. Daha sonra istendiğinde tekrar uygulanabilir ve herhagi bir yan etkisi ve sakıncası yoktur.

Bu işlemi hangi hastalar yaptırmalı?

Ameliyatsız meme büyütme işlemi için en uygun adaylar küçük veya çok küçük göğüslü hastalar. Memeleri normal büyüklükte olan hastalar eğer sarkma yok ise aynı şekilde daha büyük göğüs büyüklüğüne bu estetik uygulama ile ulaşabilirler. 

Göğüs estetiği sarkık göğüslere de uygulanabilir mi?

Bu uygulama sarkık göğüslere sahip hastalara uygulanmamalıdır. Bunun ana sebebi işlem sonrasında göğüslerde büyüme elde edilse bile sarkıklığı ameliyatsız bir şekilde gidermek mümkün olmadığı için ortaya çıkan sonucun estetik ve doğal görünmeyecek olmasıdır.

Peki ameliyatsız göğüs büyütmenin fiyatı nedir?

Ameliyatsız meme estetiğinin maliyatı hesaplanırken ana kıstas uygulanması gereken dolgu miktarı olduğu için net bir ücret ancak fiziki muayene sonrasında belirlenebilmektedir. 

Saygılarımla;

 

 
Toplam blog
: 37
: 287
Kayıt tarihi
: 04.05.10
 
 

'Dün kendime seni anlattım' adlı şiir kitabıyla 2008 yılında en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3..