Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenler.

Burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenler.
 

Burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenler.


Burun estetiği ameliyatının estetik operasyonlar arasındaki konumu daha farklıdır. Bu operasyonu yaptırmaya karar veren kişilerin öncelikle burun şeklinin yüzdeki önemi konusunda bilinçli olması gerekir. Burun estetiği uzmanı olarak bizler hastaların sahip olacağı burunların bilgisayar ortamında çizilmiş halini hastalara operasyon öncesi göstermekteyiz. Yüzün orta bölümünde yer alan burun, diğer yapılarla belli açılarda olmalıdır. Yapılar arasındaki açıların değerlendirilmesinde burun belirleyici yapıdır. Güzellikte altın oran olarak ele alınan açılar, herhangi bir sebeple değiştiğinde yüz ifadesi de bir anlamda değişir. Kişi asabi bir görünüme kavuşabilir, daha sert, kızgın bir ifadeye sahip olur. Yüzdeki diğer yapılarda bundan olumsuz etkilenir. Kendi güzelliklerini bile yansıtamazlar. Bu yüzden burun yüzdeki güzellikleri yansıtan bir yapıdır. Burun estetiği sayesinde yüzdeki bu orantısızlık düzeltilebilir. Yüzle uyum içinde olan yeni burun şekli planlanarak, kişinin yüz görünümü olumlu şekilde değiştirilebilir.

Burun estetiği planlaması kişiye özel yapılır

İnsanlardaki parmak izi gibi yüz yapısı da kendisine özel olur. Burun şeklide bununla orantılı olarak herkeste farklı olur. Burun estetiğinde bu nedenle yüzle uyum sağlayacak bir burun şekli planlanmalı ve oluşturulmalıdır. Ameliyat olmaya karar veren kişilerin bile beklentileri farklıdır. Başkalarında olan burun şeklini beğenebilir, kendisinde de aynı burun şeklinin olmasını ister. Fakat herkese uygun olacak burun şekli planlanmalı, kişinin kendisine özel burun yapısı oluşturulmalıdır. Başkasında güzel duran burun şekli, bir başkasında aynı etkiyi göstermez. Bunun nedeni yüzdeki diğer yapılarla olan açının herkeste farklı olmasıdır. Bu açı sağlanmadığından, burun güzel olsa da herkeste aynı etkiyi yaratmaz.

Ameliyat planlamasının doğru olmasıyla, burun şekli kişinin özelliklerini yansıtabilecek, doğallık elde edilecektir. Bunun oluşturulmasında deneyimli bir estetik cerrahın estetik bakış açısına sahip olması gerekir. Hastanın sonuçtan memnun olması ölçüsünde başarı elde edilmiş olur. Yüze yakışan burun şekli herkeste farklı olduğundan, kişiye özel burun olmalıdır.

Burun estetiğinde yeni burun şekli nasıl oluşturulur?

Ameliyattan önce hastanın yapılan muayenesinde, kapsamlı şekilde değerlendirilmelidir. Ben ve ekibimin teknolojik imkanları sonuna kadar kullanmamız sayesinde hastalarıma farklı açılardan yüz fotoğrafları çektirip, bunların özel bir bilgisayar programı yardımıyla simule edilmesiyle sahip olacakları burun şeklini göstermekteyiz. Bu sayede kişinin kendi yüzüne yakışan burun şekli oluşturulmalıdır. Böylece hastalarda ameliyattan sonra nasıl bir burun sahibi olacaklarını tahmini olarak görebilir. Yani ameliyatla elde edilen burun ile bilgisayarda değerlendirilen burun birbirine yakın olur. Estetik cerrah ameliyat sırasında yapılabilecek değişimleri doğru şekilde bilgisayar ortamına aktarırsa, hasta hayal kırıklığına uğramaz. Eğer tıbbi olarak yapılamayacak değişimler bilgisayar ortamında hastaya gösterilirse, ameliyatın sonunda hastada hüsran duygusu oluşacaktır. Her iki burun şeklinin birbirine benzememesi ameliyatın başarısızlığı ile sonuçlanır. Revizyon ameliyatı bu durumda kaçınılmaz bir hale gelir. 

Burun estetiği burunla ilgili estetik sorunları, nefes alma sorunlarıyla birlikte düzeltir

Burun estetiği ameliyatında hastanın burun içi sorunları düzeltilmeden, burun yapısındaki estetik düzeltmeler zaten yapılamaz. Öncelikle solunum sorunlarına neden olan burun orta hattaki septum eğriliği, burun eti büyümesi gibi bozukluklar düzeltilmeli, estetik sorunların düzeltilmesine geçilmelidir. Aynı ameliyatta estetik ve solunum sorunları giderilmelidir.

Burun estetiği burun çökmesine, burun düşmesine neden olur mu?

Ameliyattan önce burundaki olumsuzluklar öngörülemez. Ancak her türlü önlem alınarak, bu sorunların olmaması için çalışılır. Doğru analizle kişiye özel planlama yapılır, ameliyatın sorun çıkarmamasına çalışılır. Çünkü burun düşmesi, burun çökmesi gibi sorunlar ikinci ameliyatı zorunlu hale getirir.

Burun estetiğinde kullanılan slikon plaklar neden gereklidir?

Ameliyatın sonunda burun sırtına yerleştirilen slikon plaklar, yeni burun şeklinin koruma altına alınması içindir. Eğer burunda fazla işlem yapılmadıysa sadece bandajlama yapılır. Slikon plaklar burun şeklinin yerine uyumunu kolaylaştırır, yeni şeklin oturmasına destek olur.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
 
Site:            http://www.selcukinanli.com/
 

 

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..