Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ETLİ MAKARNA

ETLİ MAKARNA
 

ETLİ MAKARNA


ETLİ MAKARNA

MALZEMELER

1 paket iri midye makarna

1 havuç ( küp doğranacak)

1 su bardağı bezelye

1 ad. Kırmızı dolma biber (jülyen doğranacak)

4 sap taze soğan( ince kıyılacak)

2 diş sarımsak ( ince kıyılacak)

2 adet domates

1 baş kuru soğan( ince kıyılacak)

2 adet domates

250 gr kuzu kaburga eti(küçük kuşbaşı doğranacak)

1 su bardağı Kaşar rendesi

1 tatlı kaşığı Kekik

Tuz

HAZIRLANMASI

Tavada, etleri suyunu çekene kadar pişirip, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek kızartalım. Kekik Soğan ve sarımsağı ekleyip güzelce sote edelim.

Bu arada diğer bir tavada, 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde önce havuçları kızartalım ve biberleri ekleyip kızartmaya devam edelim.

Domateslerin kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkartıp yemeklik doğrayalım. Ve sebzelere ilave ederek tuzu da serpip sote edelim.

Bezelyeyi de ekleyerek sote ettiğimiz sebzeleri ete ekleyelim ve taze soğanı da ilave ederek harmanlayalım.

Bu arada, makarnamızı haşlayıp süzelim ve et sotesi ile birleştirip harmanlayalım.

Servis tabaklarına alınca üzerine rendelenmiş kaşar serpelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..