- Kategori
- Yemek - Mutfak
ETLİ MAKARNA
ETLİ MAKARNA
ETLİ MAKARNA
MALZEMELER
1 paket iri midye makarna
1 havuç ( küp doğranacak)
1 su bardağı bezelye
1 ad. Kırmızı dolma biber (jülyen doğranacak)
4 sap taze soğan( ince kıyılacak)
2 diş sarımsak ( ince kıyılacak)
2 adet domates
1 baş kuru soğan( ince kıyılacak)
2 adet domates
250 gr kuzu kaburga eti(küçük kuşbaşı doğranacak)
1 su bardağı Kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı Kekik
Tuz
HAZIRLANMASI
Tavada, etleri suyunu çekene kadar pişirip, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek kızartalım. Kekik Soğan ve sarımsağı ekleyip güzelce sote edelim.
Bu arada diğer bir tavada, 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde önce havuçları kızartalım ve biberleri ekleyip kızartmaya devam edelim.
Domateslerin kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkartıp yemeklik doğrayalım. Ve sebzelere ilave ederek tuzu da serpip sote edelim.
Bezelyeyi de ekleyerek sote ettiğimiz sebzeleri ete ekleyelim ve taze soğanı da ilave ederek harmanlayalım.
Bu arada, makarnamızı haşlayıp süzelim ve et sotesi ile birleştirip harmanlayalım.
Servis tabaklarına alınca üzerine rendelenmiş kaşar serpelim.
Afiyet olsun.