Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Etnik kadınlar surrelaist tablolar

Etnik kadınlar surrelaist tablolar
 

Sema Günay, İstanbul doğumlu, lise eğitimini resim üzerine tamamlayan sanatçı ve tasarımcı, çeşitli firmalara tekstil desinatörlüğü yaptı. Altın akademisinde takı tasarım üzerine de eğitim alan sanatçı ve tasarımcı, resim çalışmalarına serbest olarak devam etmektedir. Halen M.Ü.G.S. Enstitüsinde Endüstri Ürünleri tasarımı bölümünde Yüksek Lisans yapmakta. 

Ethnic women portreleri Asya'dan Meksika'ya bazı kültürlerde sembol olmuş süsleyici unsurları barındıran sürreal portrelerdir. Fırça darbelerinin hayali portrelerde gerçeğe dönüşmesidir. 

Farklı kültürleri keşfetme merakı sanatta da uzak kıtalardan ilham almayı sağlıyor.. Hindistan'ın takıları, altın işlemeleri ve kat kat etekleri, özellikle renkli, neşeli ve yaldızlı süslemeleri, çinli kadınların ipek, saten ve desen kombinasyonları, müslüman kadının hennası ve duası, ispanyol kadının yelpazesi ve saçının tarağı gibi kişiye yaşama sevinci uyandıracak pek çok süsleyici unsura yer vermiş sanatçı tuvallerinde. 

Ethnic Women adlı ilk kişisel sergisinde tuval ve kostümü buluşturan sanatçı için sanat ve tasarım ayrılmaz iki kavram. Gelişen digital teknolojinin de sanat ve tasarım için sonsuz yaratıcılık getirdiğini savunan sanatçı için günümüz sanat anlayışında klasik, modern, digital diye sınıflandırılma olmamalı diyor ve hemen ekliyor. 

Sanat, eserini ortaya koyan kişiyi ve diğer bireyleri mutlu etmek ve topluma faydalı mesajlar vermek için yapılmalıdır. Tasarım ise günlük hayatımızda ve endüstride markalaşma için tek unsurdur. Bu iki unsur birbirini besler. 

Sergi 26Ocak- 9 Şubat 2008 tarihleri arasında, sanat severlerle buluşacak. 

 
Toplam blog
: 14
: 748
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

Sanat ve tasarım kavramını bagdaştıran, yapıtlarında dünya üzerinde yer alan tüm kültürleri birle..