Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurobasket 2015 – Yarı Finaller Sonrası

          Eurobasket’te heyecan dolu yarı final maçlarını izledik ve ikisinde de daha az şans verilen takımlar kazandılar, Pazar 22:00'de oynanacak finalin adı İspanya-Litvanya oldu...


            İSPANYA: İspanya'nın Fransa'yı uzatmada devirdiği maçta maçın tek hakimi Pau Gasol oldu diyebiliriz. Maçı 40s- 11r- 3b tamamlayan Gasol kusursuza yakın bir performans gösterdi ama performansının çok da şaşırtıcı olmadığını not edelim. İspanya'da turnuva başından beri takım Gasol üstüne kuruluyor; Sergio Llull kısmen, Rudy Fernandez ise tamamen Real Madrid'teki rollerinin dışında oynuyorlar ve İspanya'da top sürekli pota altına iniyor. Böyle olunca Pau Gasol turnuva boyunca müthiş istatistiklere imza attı; bu maç da biraz daha ekstra oynadı ama çok şaşırtıcı olmadığını söylemek lazım. İspanya bu maçı kaybedecek olsa bile, Gasol'ün 30s- 8r civarında katkı yapması normal olurdu. Şunu da not etmek lazım; Pau Gasol normal sürenin sonunda Batum'a, uzatmada ise 78-75 yaptığı pozisyonda Lauvergne'e net fauller yaptı -özellikle ikincisi çok net- ve bunlar hakemler tarafından atlandı.


Fransa'ya gelecek olursak, bu maçta ne eksikti diye bakarsak; 3'lükler haricinde çok kötü şut attıklarını görüyoruz öncelikle. 19/52 ikilik ve 10/17 serbest atış isabeti var takım olarak. Gelabale ve Lauvergne dışında kenardan gelen oyunculardan verim alamadılar ve neredeyse hiç kullanmadılar. Takımın lideri Tony Parker 3/13 ikilik, 1/4 üçlük ve 1/4 serbest atışla felaket bir şut günü geçirdi. Batum turnuvanın kendisi adına en iyi oyununu oynadı diyebiliriz. Gobert ve Diaw yine standart bir maç oynadılar. Bu kadar sıradan bir performansa rağmen, hakemler normal süre sonunda ve uzatma sonunda doğru kararlar verebilselerdi, Fransa yine de finalist olabilirdi.




            LİTVANYA: Litvanya zorlu maçlar kazanma serisini devam ettiriyor ve İspanya'ya göre daha az şans verilmesine rağmen yarı final maçını da kazandılar. Litvanya gruptaki son maçlarını ve Gürcistan maçını beş sayının altındaki farklarla kazanmıştı. İtalya'yı ancak uzatmada yendiler ve Sırbistan'ı da yine son saniyelerde geçtiler. Oyun olarak hiçbir rakibi sürklase edemiyorlar ama maç boyunca ayakta kalmaları ve tüm oyuncuların maç içinde iniş-çıkış göstermelerine rağmen maç sonlarında daha istikrarlı oynamaları Litvanya'yı finale kadar taşıdı.


Litvanya-Sırbistan arasındaki müthiş maçla ilgili notlara bakalım; maç yüksek tempoda başladı. İlk çeyrek itibariyle Kalnietis-Valanciunas ikili oyunlarının işlediğini ve Valanciunas'ın savunmada da çok etkin olduğunu gördük. Sırbistan dış şutlarda da başarısız olunca skorda geriye düştüler. İkinci çeyrekte Litvanya farkı çift hanelere kadar açsa da, devre sonunda Sırbistan geri döndü ve rakibini yakaladı... İkinci yarıda savunma dozajları iyice arttı; önce Litvanya, sonra Sırbistan rakip takımı kitlediler. Son saniyelerde Sırbistan maçı kazanma noktasına gelmişti ama Bogdanovic hem acele etti ve hem ayağı kaydı, sonrasında da Litvanya kazandı.


İstatistiklere bakalım; Kalnietis 12s- 5r- 9a ama 8 tk ile oynadı. Valanciunas yine beklendiği gibi oynadı. Maciulis son iki maçın altında kaldı, kenardan gelen Kuzminskas ise bu turnuvadaki en iyi performansını sergiledi ve ikinci yarıda 4 numara pozisyonunda oynayarak Sırbistan'ı bozan en önemli parça oldu... Sırbistan tarafında ise Teodosic-Bjelica-Bogdanovic-Raduljica haricindeki oyuncular döküldüler; Teodosic-Bjelica özeline bakarsak, bu oyuncular da beklenenin altında performans sergilediler, özellikle maç sonunda daha sorumlu oynamalarını bekleyebilirdik -Teodosic için pek şaşırtıcı değil maç sonu ama Bjelica'nın maç genelinde olduğu gibi maç sonunda da kötü olduğunu gördük-




         



sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..