Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Euroleague'de Fenerbahçe çeyrek finali gördü.

Euroleague'de Fenerbahçe çeyrek finali gördü.
 

Fenerbahçe Ülker’in Euroleague macerasındaki başarısı çizgisini belirleyen en önemli etkenin serbest atışlar olduğunu bu sayfaların üzerinde sürekli konuşmuştuk. Hatta 14 sayılık farkla kazandığı Olympiacos karşılaşmasında 20/27 ile %74’lük isabet oranının bu maçın Fenerbahçe’ye dönmesini sağlayan şey olduğunun altını çizmiştik.

Dün akşam Fenerbahçe Ülker takımı Sinan Erdem’in parkesi üzerinde serbest atış çizgisinin gerisine 22 defa gelirken buradan sadece 9 sayı üretebilmiş olması karşılaşmanın son periyoda uzamasının en önemli nedeniydi. 1/6 ile maçın kahramanı Mirsad’ın ve 1/4 ile Tomas’ın serbest atışlarda düşük yüzde ile oynamış olmaları maçın çok ilginç çelişkilerinden bir tanesiydi.

Fenerbahçe Ülker’in Zalgiris karşısında zorlanmasının çok daha belirleyici olan nedeni sakatlıklardan kaynaklanmış takım dizilişinde yaşanan farklı rotasyonlardı. Spahija ilk defa bir maçta Ukiç ile Jasikevicius’u bir arada oynatmak zorunda kaldı. Üçüncü periyodun en ilgi çekici dizilişlerinden biriydi ve ilk iki periyotta vasat bir performans gösteren Ukiç’in bu zaman diliminde 2’de 2 üçlük isabetiyle maçı koparan bir fay hattı yaratmış olduğuydu.

Ekibimizin bu maçta sadece sekiz oyuncu ile mücadele etmiş olduğunu diğer 4 oyuncusunun takım elbise ile karşılaşmayı bizim gibi tribünlerde izlediğini de notlarımızın arasına eklememiz gerekiyor ki Fenerbahçe Ülker Euroleague’deki en kısıtlı kadrolu maçına çıkmış oldu.

Mirsad ve Jasikevicius uzun süre aynı tempoda oynamak için oldukça yaşlı oyuncular. Ancak her ikisinin de ekstra zaman alarak oyunda kaldıkları bölümlerde Fenerbahçe Ülker’in maçı kazanmasına yardımcı olan son hareketleri yapmış olduğunu görüyoruz. Mirsad, 14 ribaunt ile belki de haftanın oyuncusu oldu.

Tomas çok fazla sayı üretmesine karşın çok kritik anlarda yaptığı top kayıpları ve yanlış tercihler nedeniyle maçın yine en çelişki dolu oyuncuları arasındaydı.

Uzunların kenarda karşılaşmayı izlediği gün sahaya çıkıp 27 dakika oyunda kaldıktan sonra 15 sayı, 5 ribauntı 2 blokla maçın kahramanı Oğuz Savaş’tı. Oğuz bu sene çok farklı bir basketbol oynuyor ve yaşı itibarıyla da NBA’ye göz kırpıyor. NBA’de ter döken ve çok önemli başarılara imza atan oyuncularımız Amerikalıların gözünün ülkemizde olmasına da neden oluyor. Oğuz bu sürecin bir parçası haline rahatlıkla gelebilir.

Valancia maçının kahramanı Preldzic’in bu karşılaşmada gösterdiği yararı sayılara dökmeye kalktığımızda bütün istatistiklerde onun ismini görüyoruz. 6/10’luk serbest atış isabetinin Fenerbahçe’yi maça bağlayan şey olduğunu söylemeliyiz. Preldzic eğer Mirsad’ın yüzdesiyle atış yapıyor olsaydı bu maçı Fenerbahçe’nin çevirmesi çok zor olurdu.

3’te 3‘lük galibiyet serisi Euroleague’de Fenerbahçe’nin bir üst tura geçebilmesi için önemli bir avantaj haline geldi. Bir sonraki maçı da alırsa grup liderliği için Olympiacos ile 14 sayılık bir final maçı oynayacak olması hepimizi heyecanlandırıyor.

15560 kişilik kadınlı, erkekli, çocuklu Fenerbahçe taraftarı bu sezon Avrupa’ya kelimenin tam anlamıyla taraftarlık dersi veriyor. Salon dolduğundaysa Fenerbahçe Ülker belki bırakacağı karşılaşmaları sonuna kadar götürüyor.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..