Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Haber
 

Eurovision 2011 Yarı Finalinde Yüksek Sadakat'in Rakipleri Belli Oldu

Eurovision 2011 Yarı Finalinde Yüksek Sadakat'in Rakipleri Belli Oldu
 

56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda geri sayım büyük bir hızla devam ederken ülkelerin yarışacakları yarı final grupları da belli oldu.

Ülkemizi yarışmada temsil edecek olan Yüksek Sadakat, ilk Yarı Final günü olan 10 Mayıs 2011’de Düsseldorf - Esprit Arena’da sahnede olacak.

10 Mayıs 2011’de yapılacak olan Yarı Finalde Türkiye ile beraber; Arnavutluk, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, İsviçre, Norveç, Polonya, Rusya, Sırbistan, Azerbaycan, Hırvatistan, İzlanda, Litvanya, Macaristan, Malta, Portekiz, San Marino ve Yunanistan yarışacak.

12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak ikinci Yarı Finalde ise; Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Hollanda, İsveç, Kıbrıs Rum Kesimi, Moldova, Ukrayna, Slovakya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, İrlanda, İsrail, Letonya, Makedonya, Romanya ve Slovenya yarışacak.

2011 Eurovision Şarkı Yarışması’nın Finali 14 Mayıs 2011’de Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak. Yarışma finalinde bu senenin ev sahibi Almanya ile birlikte Avrupa Yayın Birliği’ni oluşturan kurucu ülkeler Fransa, Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya doğrudan yarışacak.

İki yarı final grubunda en çok puana erişecek 10’ar ülke finale yükselecek, finalde 25 ülke yarışacak. Ayrıca her iki yarı finalde yarışan ülkeler yarı halk oylaması, yarı jüri oylarıyla değerlendirilecekken, ilk yarı finalde yarışan ülkeler dışında Birleşik Krallık ve İspanya; ikinci yarı finalde ise Almanya, İtalya ve Fransa oylarıyla ilk 10’a girecek ülkelerin seçimine etki edecekler.

San Marino 2, İtalya 14, Avusturya 3, Macaristan 1 yıl aradan sonra yarışmaya ilk kez katılırken; Çek Cumhuriyeti, Andora, Karadağ, Monako, Lüksemburg ve Fas bu yılki yarışmaya katılmama kararı aldılar.

A.Buğra TOKMAKOĞLU

abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..