Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '06

 
Kategori
Müzik
 

Eurovision'a Türkçe şarkıyla katılalım...

Eurovision'a Türkçe şarkıyla katılalım...
 

Hani Eurovision'a kimin katılacağı belli olduktan sonra Kenan Doğulu'nun başlattığı gereksiz bir polemik yaşanıyor ya şuan.. "Eurovisiona Türkçe şarkıyla katılmak geri kafalılık" demişti.. Kenan Doğulu seçimi de ne kadar doğru onu da tartışmak gerek. Sanırım tarzının, tavırlarının dünya popuna benzemeye çalışmasından dolayıdır..

Bugünlerde de geri adım atarak "ben onu demek istememiştim" diye açıklama yapmış. Bu kadar tepki aldıktan sonra ve Türkiye için önemli olan bir dünya yarışmasına böyle bir tatsızlıkla gitmek istemedi sanırım.

Eurovisiona, eski senelerde katılan ülkelerin kendi dili olma zorunluluğu vardı. Son senelerde bu kalktı. İsteyen istediği dilde şarkıyla katılabiliyor genellikle de dünya dili olduğu için ingilizce tercih ediliyor. Sizce doğru mu?.. Bana göre hayır doğru değil...

Eurovision bir dünya yarışması ve oraya katılan her ülke kendi ülkesini kendi milletini temsilen bulunuyor. Tüm dünyaya tanıtım açısından en güzel temsil edilecek bir organizasyon... Neden o zaman kendi dilimizde, kendi özgün çizgimizle, kendi ezgilerimizle modernize edilerek o noktada durmayalım.. Özünü bilmeyen, benliğine sahip çıkmayan bir millet her zaman kaybetmeye mahkumdur.

Tabi ki herkesin "Türkçe şarkıyla katılalım" diye tepkilerinde ki amaç, eskiye takılı kalmak değildir. Günümüz normlarında bir çizgide eser yaratıp bununla ülkemizi ana dilimiz Türkçe ile temsil etmektir. Günümüzde bas bas bağırılıyor Türkçe'miz elden gidiyor, ana dilimize sahip çıkalım, gençler bozuk Türkçe ile internet ortamlarında, cep mesajlarında ana dilimizi bozuyorlar diye yetkiler tepkilerini dile getirirken, bu yanlışlıkları düzeltelim derken, bizim Eurovision'da İngilizce şarkıyla katılmamız yakışık almaz... Türkçemi'ze sahip çıktığımızı göstermek için işte bize en büyük fırsat bu...

Can Dündar yine bugün yazısında bu konudan bahsedip, hoşuma giden bir bölümünü sizlere aktarayım...

"Ben Doğulu'nun Eurovision'da İngilizce bir şarkıyla, kendi halkının anlamadığı dilden kazanacağı bir birincilik yerine, Anadolu'da yaşamış veya yaşayan bütün dillere, ezgilere gönderme yapan bir aşk şarkısıyla gerekirse gerilere düşmesini tercih ederim.
Çünkü bu, 3 bin 500 farklı dille konuşan insanlık ailesine tektipleşmenin kaybettirdiklerini anımsatan ve o rengarenk bahçeye Anadolu'dan toprak taşıyan bir çaba olur -ki hiçbir birincilikle kıyaslanmaz"...

Bu düşünceye katılan olur, katılmayan olur. Herkesin kendi düşüncesi fakat bizde buradan Türkçe şarkıyla katılması için destek verelim diyorum.. Kenan Doğulu'ya Eurovision yolunda başarılar dleyelim hep birlikte..

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..