Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '21

 
Kategori
Teknoloji
 

Ev güvenliği teknolojileri

İçinde bulunduğumuz modern dünyada, ‘güvenlik’ öne çıkan kavramlar arasında... Dolayısıyla akıllı teknolojiler, pek çok konuda olduğu gibi kişisel güvenliğimizde de devreye giriyor. Artık evinizi ses gücüyle kontrol etmeye, akıllı kilitlerle eve anahtarsız girmeye, iç dış mekan kameraları ve alarmlarla huzurun keyfini çıkarmaya hazır olun. Ev teknolojisindeki en son yenilikleri konusundaki tüm detayları Yale Akıllı Konutlar Başkan Yardımcısı Kate Clark ile konuştuk.

- Dünyada trend olan yenilikçi akıllı ev teknolojilerinin özelliklerini anlatır mısınız?

Tüketicilere sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmak üzere birlikte çalışabilen ev teknolojisi çözümleriyle gelecekte dünyamız her zamankinden daha bağlantılı olacak. Bu, markası ne olursa olsun birden fazla ürünü bir arada kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Örneğin, bir sağlayıcının akıllı kilitleri, diğer markaların kapı zillerine, güvenlik kameralarına ve ev alarmlarına bağlanabilecek, hepsini tek bir uygulama üzerinden çalıştırmak ve tercih edilen sesli asistan tarafından etkinleştirmek de mümkün olacak. Dolayısıyla markalar arasındaki stratejik ortaklıklar da artacak. Biz de, tüketicilere ek işlevler ve faydalar sağlamak amacıyla sesli asistanları ve en iyi ev paylaşım platformları gibi güvenilir iş ortaklarına önem veriyoruz.

- Yeni ev teknolojilerinin bize hayatı nasıl kolaylaştırdığını anlatır mısınız?

Uluslararası araştırmalara göre, tüketicilerin yüzde 84'ü yoğun hayatlarını kolaylaştıracak akıllı ev çözümlerine ilgi duyuyor, yüzde 85'i de bu tür ürünleri evlerini güvence altına almak için kullanmak istiyor. Akıllı ev teknolojileri evinizi sesinizin gücüyle kontrol etmekten, akıllı kilitlerle eve anahtarsız erişim sağlama (ve erişim verme) imkanı tanımaktan, evinizin iç ve dış mekan kameraları ve alarmları ile güvenli olduğunu bilmenin gerçek huzurunun keyfini çıkarmaya kadar, günlük yaşamı basitleştirmek ve zamandan tasarruf etmek için tasarlanıyor.

- 180 yıllık bilginiz ışığında size göre dijital dönüşüm dünyasında güvenlik teknolojilerinde başka hangi konular öne çıkacak?

Dünya giderek dijitalleştikçe ve hayatlarımızdaki tempo yoğunlaştıkça, tüketicilerin her gün karşılaştığı sorunları çözmek için markaların uzun yıllar içinde geliştirdiği güvenlik uzmanlığı ve yenilikçi ruhlarını kullanmaları daha önemli hale geliyor. Akıllı kilitler ve uygulamalar, zaman baskısı altında yaşadığımız hayatlarımızı kolaylaştırmak için eve kargo teslimatı, kısa süreli ev kiralama, temizlik veya bebek bakıcılığı gibi hizmetler dahil olmak üzere çok çeşitli benzersiz imkanlar sunmaya olanak sağlayacak. Akıllı kilit sahipleri, ulaşmayan kargo teslimatları ve uygunsuz teslim alma konumları gibi gündelik zorluklar konusunda artık endişelenmek zorunda kalmayacaklar.

- Siz teknolojik ve tüketici beklentilerini nasıl karşılıyorsunuz?

2020 yılı, tüketici davranışı açısından dönüştürücü bir yıl oldu. Biz de inovasyonu önceliğimiz olarak belirledik. Son yıllarda, büyük ölçüde tüketicilerin modern ve dijitalleşen yaşam tarzına uyacak son derece yenilikçi akıllı ev güvenlik çözümlerine yönelik artan talebini karşılamaya odaklandık. Mekanik güvenlik sektöründeki dijitalleşme büyümeye devam ederken, diğer markalar gibi misyonumuzu onların ihtiyaçlarını karşılamak için sunduklarımızı yenilemek ve sürdürmek olarak belirledik.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..