Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ev Kredisi çekmek doğru seçim midir?

Ev Kredisi çekmek doğru seçim midir?
 

Düzenli bir geliriniz varsa banka size bazı evraklarla istenilen miktarda kredi çıkarabiliyor. Şimdi ilk olarak bir ev buldunuz ve yanınıza nüfus cüzdanınız ikametgahınız ve özellikle gelir belgenizi alarak bankaya başvuru yapmaya gidiyorsunuz. Tabii ki öncelikle hiçbir bankaya borcunuzun bulunmaması gerekiyor. Konut kredisinin en iyi tarafı kefil bulmanıza gerek yok çünkü aldığınız ev borç ödeme süresi boyunca bankaya ipotekli olacak.

Ardından banka sizden isteğiniz olan evle ilgili hemen bir ekspertiz raporu isteyecektir. Bu rapora göre de ekspertizin belirlediği oranın yüzde 75’i kadarda banka size kredi verebilir. Ödeme şartlarına gelince de aylık maaş tutarınız göz önüne alınarak banka size bu tutarın yüzde 35’i kadarlık ödeme koşulunda yani sizi de dara sokmadan bir kredi vererek taksitlendirmenizi yapar ve yeni bir ev sahibi olabilirsiniz.

Bu devirde kiralarında yüksek olması insanı ister, istemez ev kredisi çekmeye yönlendiriyor. Bence işin doğru mantığını düşünecek olursak ev kredisi çekilmelidir. İstanbulda iyi kötü bir evin kirası 1000 TL iken bu tutarla kredi ödeyerek ev sahibi olmak mantıklı geliyor.

 
Kayıt tarihi
: 29.04.14
 
 

2007den beri mesleğim olan diyetisyenliği yapıyorum. Sağlık, zayıflama ve diyetle ilgili her geçe..