Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ev yapımı sandviç

Ev yapımı sandviç
 

Ev yapımı bol süt katkılı sandviç ekmeği yapıp, piştikten sonra arasına peynir ve domates koyup besleyici bir kahvaltılık elde etmiş olursunuz. Kendi çantanıza veya çocuklarınızın çantasına koyup öğün aralarında ev yapımı sağlıklı ürünler tüketmiş olursunuz.

Yaptığınız hamurun bir kısmını ayırıp derin dondurucuda saklarsanız başka bir zaman da kalan hamuru pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

3 yumurta(Bir tanesinin sarısı üstüne sürülecek)

3 su bardağı oda sıcaklığında süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya

1 çorba kaşığı yoğurt(Yumurtayla beraber üzerine sürmek için)

Yapılışı:

Maya ılık sütle beraber eritilir ve içine toz şeker ilave edilip karıştırılarak 15 dakika bekletilir. Bekletilirken kabın ağzı kapatılmalıdır.

Mayalanan karışımın içine 2 yumurta ve 3. Yumurtanın akı, tuz, yağ ilave edilerek karıştırılır.

En son olarak elenmiş un ilave edilir ve hamur yoğurma işlemi tamamlanır. Hamur ele yapışmayacak biçimde olmalıdır.

Elde edilen hamur en az 1 saat bekletilmelidir. 1saat sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparılarak şekil verilir ve hamur yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakılır.

En son olarak üzerilerini kürdanla çizip, yoğurtla karıştırılmış yumurta sürülür ve 200-220 derece hararetteki fırında pişirilir.

Pişen sandviçleri yanlarından keserek aralarına istediğimiz malzemeyi koyarak servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..