Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '20

 
Kategori
Müzik
 

Ev yapımı şarkılar

Zorlu bir karantina dönemini geride bırakmak için artık nefeslerimizi tutuyoruz. Haliyle müzik sektörü de son bir kaç aydır ciddi bir kan kaybı yaşadı. Toparlanmak epey bir zaman alacak gibi. Ünlü sanatçılarda bu fırsatı kaçırmayarak ev yapımı yeni şarkılarını yayınlamaya devam ediyorlar. İlki geçtiğimiz aylarda Hande Ünsal'dan geldi. 'İyi Misin?' isimli yeni şarkısını yayınladı. Siyah - beyaz formatta Halil Güzel yönetmenliğinde çekildi. Aynı zamanda Ünsal'ın diskografisindeki ilk slow çalışması.
Ardından İdo Tatlıses'ten geldi. 'Buluşacaktık' isimli yeni şarkısına Yasemin Şefkatli ile beraber çektikleri klipte oldukça eğlenceli görüntüler yer alıyor. İzlerken bile zevk aldım açıkçası. İdo'da şartlar gereği tarz değişikliği yaparak akıma uydu. 
Son günlerde Sertab Erener ve Zeynep Bastık yeni şarkılarını yayınladı. Sertab Erener, 12 Haziran'da yayınlayacağı 'Ben Yaşarım' isimli yeni albümünün çıkış teklisi olarak lanse ettiği 'Bu Dünya'da keyifli işlerden biri. Zeynep Bastık, Oğuzhan Koç imzalı 'Her Mevsim Yazım' ile ev ortamında çektiği klibi ve şarkısıyla yine çok konuşulacak gibi.
 
 
Müzisyenler için söyleyecekler
 
Emel Sayın, Candan Erçetin, Deniz Seki, Derya Uluğ, Murat Dalkılıç ile Ziynet Sali gibi 70 sanatçı, POPSAV’ın Ramazan Bayramı süresince #EvdeKal etkinliğinde, online konser verecek. Sanatçıların performanslarını sergileyeceği festivalden elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi müzisyenlere aktarılacak.
 
 
Radyolar en çok evlerde dinleniyor
 
Müzik hayatımızın bir parçası. Evde, arabada, yolda, tatilde, işte her yerde kendimizi motive etmek için elimizden geleni yaparız. Hatta dans bile ederiz hadi itiraf edin. Radyo da müzik sektörünün adeta can damarı. Eskiden şarkı istekleri yapardık. Hatta bir sonraki şarkı ne olacak diye heyecanla beklerdik. Ama o tat artık kalmadı. Dijital geldi herşeyi darmaduman etti. 
 
Yapılan bir ankete göre; radyoların en çok evlerde dinlendiği tespit edilmiş. Eskiden arabalarda vardı şimdi yerini USB girişler geldi. Ne acı bir durum öyle değil mi? O ruh adeta bitti. Ama hala radyo dinleyen, şarkı tutturan, 'Sıradaki şarkıyı canım kankama armağan ediyorum' diyen bir kitle olduğunu biliyoruz. Bence radyo dinlemeye devam edelim. 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..