Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Evde stresi yenmenin yolları

Evde stresi yenmenin yolları
 

stres


Yaşanan stres beraberinde çeşitli psikolojik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğundan dolayı ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamak adına insanların üzerindeki stresi yenmesi yani yok etmesi gerekmektedir. Uzmanlar stres kaynaklı hastalıkları incelediğinde özellikle ev hanımlarının ciddi oranda stres yaşadıklarını ve bu yüzden stres kaynaklı hastalıkların büyük bölümünün ev hanımlarında gözlemlendiğini açıkladılar. Bu yüzden evde stresi yenmenin yolları daha fazla ön plana çıkmaya başladı.

Ev hanımları gün içerisinde ev temizliği ve yemek yapma faaliyetleri derken kendilerini unutmakta ve derin bir stres içerisine girmekteler. Yaşanan bu durum ev hanımlarının ciddi anlamda kendilerine zaman ayıramamasına neden olmaktadır. Bu yüzden bu tarz streslerin ortadan kaldırılması için ev hanımlarının kendilerine hobi edinmesi yani yeni uğraşlar içerisine girmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Ev hanımlarının stresi yenmek için yapabileceği en güzel şey örgü örmektir. Uzmanlar gün içerisinde yün ile temas halinde olunmasının vücutta biriken elektriğin atılması konusunda etkili olduğunu ve bu sayede stresin aşırı derecede azaldığını belirtiyor. Yakın çevrenizde bulunan kişilere kazaklar, yelekler ve patikler örecek olursanız duygusal anlamda pozitif yüklenirsiniz. Dışarıdan bakıldığı zaman aşırı derecede basit bir durummuş gibi görünüyor olsa da örgü örmek stresi yenmenin yolları arasında en etkili yollardan birisidir.

Stres seviyesi yüksek olan bir toplum ciddi anlamda huzursuzluğun ortaya çıkmasına neden olur. Huzurlu toplumları inceleyecek olursanız bu tarz toplumlarda stresin en alt seviyelerde olduğunu görebilirsiniz. Evde erkekler de stresini yenebilirler. Örneğin maket gemi yapacak olursanız büyük oranda stresiniz ortadan kalkacaktır.

Bu tarz edinilen hobiler kişinin öfke kontrolü konusunda da kendisini geliştirmesini sağlamaktadır. Hobiler genelde aşırı derecede sabır gerektirdiğinden dolayı sabrınızı korumayı öğrenirseniz stresinizi de kendi başınıza kontrol edebilirsiniz. Sabrını koruyamayan kişiler bu tarz hobilerle uğraştıkları zaman stres seviyelerinde artış olabiliyor. Bu yüzden sizi rahatlatacak olan şeylere yönelmeniz daha mantıklı bir karar olacaktır.

Müziğin stresi azaltma konusunda etkili olduğu çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Günümüzde bile stres kaynaklı hastalıklarla etkin bir şekilde mücadele edebilmek için uzmanlar sıklıkla müziğin görkemli gücünden yararlanmaktadır. Sürekli ev ortamındaysanız ve aşırı bir stres ile mücadele etmek zorunda kalıyorsanız kesinlikle müziğin gücünden yararlanın. Sakinleşmenizi sağlayacak türden müzikleri gün içerisinde dinleyecek olursanız bu yaptığınız şey ciddi anlamda stresinizin azalmasını sağlayacaktır.

Uyku stresi azaltma konusunda etkilidir. Özellikle uykusunu yeterli düzeyde almayan kişiler aşırı derecede stresli olurlar. Bu yüzden kesinlikle uykunuzu yeterli oranda almaya özen gösterin. Uyku metabolizma faaliyetlerinizin de düzgün bir şekilde gerçekleşmesi adına önemlidir. Her ne olursa olsun bu etkilerinden dolayı kişi kesinlikle uykusunu almaya özen göstermelidir. Bu saydıklarımızı hayata geçirecek olursanız stresinizi ev ortamında basit bir şekilde yok edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..