Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '11

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Evden çalışmak

Evden çalışmak
 

Ev Ofis


Evden çalışmayı kim istemez ki? Ama bazılarımız bu durumda üzerindeki ev psikolojisini atıp bir türlü çalışmaya başlayamaz, bazılarımız normalde 8-10 saat çalışırken ev ofisinde işin başından kalkamaz. İlgilenenler için bu yazımda, evden çalışırken nasıl daha üretken olabileceğiniz ile ilgili bir kaç önerimi paylaşmıştım. 

Her ne kadar Amerika yada Avrupa kadar yaygın olmasa da, Türkiye'de de evden çalışma giderek yaygınlaşıyor. Özellikle hizmet sektöründe bu konudaki gelişmeler, oldukça tatmin edici duruma gelmiş bulunuyor. Doktorluk, dişçilik, avukatlık gibi mesleklerin mensuplarının evlerinin bir bölümünü ayırıp muayenehane yada ofis olarak kullanmaları bize zaten hiç yabancı değil, son zamanlarda çağrı merkezleri de verdikleri hizmetleri evlere taşımaya başladılar. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok büyük şirket, yönetim kadrolarına evden çalışma konusunda serbestlik tanıyor. Tasarım, yada programlama gibi işler yapanların büyük bir çoğunluğu daha rahat bir çalışma ortamı olması açısından, yine evden çalışmayı tercih ediyor. Ofis kirası vb. gibi maliyetlerin azalması da büyük bir fayda sağlıyor. Örneğin vergi mükellefi olarak evden çalışan serbest meslek sahipleri, ev kiralarının yarısını gider olarak gösterebiliyor. 

Bu yazıda evden çalışma konusuna küçük bir giriş yaptım, daha sonraki yazılarım, evden çalışanlar için pratik fikirler içerecek, herkese iyi çalışmalar dilerim. 

 
Toplam blog
: 3
: 620
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

30 Yaşındayım, Balıkesir Üniversitesi - Haberleşme Teknolojisi bölümünde okudum. Web Tasarım ve P..