Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Evden çalışmak ve verimlilik

Evden çalışmak ve verimlilik
 

ev ofis


Evden çalışma, ve genelde ev ofisler konusuna şöyle küçük bir giriş yaptıktan sonra, artık pratik olarak kullanabileceğimiz, verimliliği artıran ipuçlarına geçebiliriz. 

Artık bir ev ofisiniz olduğunu varsayıyorum. Kendinize ait, evin bir odasında bir çalışma ortamı ayırdınız, size gereken çalışma malzemeleriniz yerli yerinde duruyor. Bakalım verimliliğimizi artırmak için neler yapabiliriz: 

Ev ve ofisinizi ayırın: 

Çok zor değil aslında, tabi ki çalıştığınız saatler içinde evde çocuklarınız da varsa, bu o kadar kolay olmayabilir, fakat diğer aile bireylerine durumu anlatırsanız, bir süre sonra buna alışacaklardır. Kadın ya da erkek olmanız çok farketmiyor bu konuda, şunu anlamalarını sağlayın, ofisinizdeyseniz, işyerindesiniz. 

Bir diğer konu da özdisiplininizle ilgili. Bir önceki yazımda kısace bahsetmiştim. Ev ofis çalışma biçiminde, genellikle ev ve ofisi dengelemek biraz zor olabilir diye, bazılarımız bir türlü iş psikolojisine giremezken, bazılarımız için de ev 24 saatlik bir mesaiye dönüşür! Ev ofis şeklinde çalışırken hepimizin pijamalarla çalışmak gibi bir lüksü olduğunu, hatta hayallerimiz arasında yer aldığını biliyorum, fakat gerekli konsantrasyonu sağlayamıyorsanız, ya da kendinizi çalışmaya fazla verip işlerin başından kalkamıyorsanız, size bir önerim var. Çalışırken, işyerinde gibi giyinin, yani ev kıyafetlerinizden uzaklaşın, çalışmıyorken pijamalarınızla, ya da eşofmanlarınızla evde gayet güzel vakit geçirebilirsiniz. 

Renklere dikkat edin 

Bu yazımda da belirttiğim gibi, mümkünse ofisinizi konsantre olabileceğiniz bir renge boyayın. Renk seçiminde genelde siyah ve koyu tonların sizi karamsarlığa iteceği, kırmızı rengin çalışma isteyeceğinizi tetikleyeceği, mavi tonların rahatlatıcı olduğu söylenir. Hangi rengi sevdiğinizden çok, hangi renkte konsantre olabileceğiniz daha önemlidir. Buna paralel olarak, ışıklandırma konusuna da dikkat etmelisiniz. Uzun saatler boyunca bilgisayar kullanarak çalışmanız gerekiyorsa, monitörün arkasında mutlaka aşırı parlak olmayan bir ışık kaynağı bulunsun, ve her 20 dakikada bir gözlerinizi monitörden uzaklaştırın. 

Keyif alın! 

Ev ofis çalışmanın en güzel taraflarından biri, ofisinizi istediğiniz gibi dekore edebilecek olmanız. Eğer evin bir odasını ayırmak gibi bir şansınız varsa, (eşinizin de görüşünü alarak tabi) burayı kendi istediğiniz gibi dekore edin. Çalışma ortamınızdan keyif almanız, verimliliğinizi artıracaktır. 

Bu konuda daha yazılabilecek çok madde var, örneğin çalışma masasının yerleşimi, uygun mobilya seçimi gibi... Bir sonraki yazımda bunlardan bahsedeceğim. İyi çalışmalar dilerim. 

 
Toplam blog
: 3
: 620
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

30 Yaşındayım, Balıkesir Üniversitesi - Haberleşme Teknolojisi bölümünde okudum. Web Tasarım ve P..