Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Evet hayır derken de elektrik kesilecek mi?

Evet hayır derken de elektrik kesilecek mi?
 

Her yerde mitingler düzenleniyor. İstemeyerek de olsa rastlıyorum çoğuna. Mecidiyeköy'de Evet'çiler, Gaziosmanpaşa da Hayır'cılar…

Bu evet hayır meselesi ise artık herkesin diline pelesenk olmuş durumda. Çocuklar bile miting arabalarının peşinde koşturup ''evet, hayır'' diye bağırmaya başladılar.

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nin tam önündeydi Akp mitingi. Ve bir olayın nedenini anlamamı sağladı. Recep Tayyip Erdoğan’a yanlışlıkla evet diyen halkın öğretilenleri söylediğini daha iyi anladım. Başbakan gelmeden önce zaten herkese önce evet demeyi öğretiyorlar. Barış Manço’nun ‘’A de bakayım, bir de Y de, şimdi bir de I’’ şarkısını hatırlattı. Sevgili üstad nasıl çocuklara söyletiyorsa şarkıyı, bu evet meselesi de gözüme böyle görünüyor. Ehhh, mitingde hayır yerine evet denmesi de doğal oluyor bundan sonra. En iyisi her şeye evet dedirtecek cümleler kurmak, tek çıkar yolu bu. Garip olan bir şey de mitingin 100 metre ilerisinde hayır yazılı broşürleri dağıtan kişilere müdahele eden polisti.

Miting için alışveriş merkezinin önündeki sigara küllüklerini de kaldırmışlardı. Çalışanlar şikayetçi sürekli süpürmek zorundalar, halk da yere atmak zorunda olduğu için… Zaten mitingleri hep zarar ziyan olarak görürüm kendimce. Trafik kilitlenir, gürültü kirliliği oluşur.. olur da olur. ''Eveeet, hayııır'' denir çekilir gidilir. Olan çöpçülere ve mahalle sakinine olur.

Peki, fasulyenin faydalarına gelirsek, bu kadar evet hayır diye bağırışların sonunda sandıktan ne çıkacak? Tabi sandıklardan çıkan sonuçlar ne kadar doğruyu gösterecek? Komik bir biçimde kaç sandık çalınacak? Ve asıl önemli olan sistemde aşırı yüklenme ve elektrik kesintisi olacak mı? Peki bu elektrik kesintisi için jenaratör önlemi alındı mı? Türkiye’deki oylama sistemi ne kadar sağlıklı? Ve neyi değiştireceğiz oyladıktan sonra. Vesselam bir tanıdığımdan duyduğum sözü hatırlattı.

‘’Oy kullanmak bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı.’’

Jenaratörleri bu sefer ''lütfen'' sağlam tutalım.

 
Toplam blog
: 13
: 3284
Kayıt tarihi
: 15.06.10
 
 

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Fulbright ile Amerika macerasına katıldım. 1 yıl ..