Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Evinizde küçük detaylarla

Tüm evlerin vazgeçilmez dekoratif öğelerinden olan halılar pek çok farklı teknik, boyama, dokuma gibi yöntemler ile üretilir. Sadece evler değil ofisler ve diğer yaşam alanlarında da ayrı bir yeri olan halılar, dokumasında kullanılan malzemeler, yumuşaklık veren hissi ve sıcağı yalıtma özelliği gibi farklı özellikleri ile birbirinden ayrılır. Bazen istenilen tarz, dokuma ve renkte halı çeşitleri bulunamadığında kişiye özel halı tasarımı da yapılabilir. Özel olarak hazırlanan ve "hand tuft halılar" olarak adlandırılan bu özel tür halılar, klâsik halılardan çok daha farklı bir yere sahiptir ve evinizin enerjisini tamamen değiştirebilir.

 

Tufting halılar, tamamen kullanıcının zevkine ve dekorasyon stiline göre tasarımı yapılabilen halılar olduğu için son yıllarda sıklıkla tercih edilmekte. Halı üretimi iplik seçimi, halının şekli, renk, tasarım gibi pek çok detay kişisel olarak seçilebiliyor. Hatta isterseniz halı üzerine istediğiniz logo, yazı, amblem gibi tasarımlar da dokunabiliyor.

 

Yükselen trend: Patchwork

 

Patchwork halılar, son yıllarda dekorasyonda oldukça popüler. Her biri özenle elde dokunan halıların en önemli özelliği, dikiş ve bitimlerinin de elde yapılıyor olması. Geleneksele övgü niteliği taşıyan patchwork halılar, bulundukları ortama renk ve desenlerin pozitif enerjisini yansıtıyor.

 

Retro vintage tarzı tutkunlarının tarihten bugüne vazgeçemedikleri patchwork; halıdan ev tekstili ve moda dünyasını da etkisi altına almayı başaran bir trend olarak yükselişte.

 

Karıştır & Yakıştır akımını yaşadığınız yere yansıtmanın en stilize yolu zeminde patchwork bir halı tercih etmek. Her parçanın birbiriyle uyumlu olmasına gerek yok; kendi stilinizi yansıtan parçaları bir araya getirerek evinizde farklı ve ilgi çekici bir ambiyans oluşturabilirsiniz.

 

Doğru renk seçimi

 

Renk seçimi, odalarda dört farklı etki yaratmak için yapılır. Bu etkiler ferahlık, sıcaklık, soğukluk veya ılıklıktır. Ayrıca halıda seçilen renk, zemini ne kadar vurgulamak istediğinizle de alakalıdır. Evinizin zeminini dekorasyon içinde ön plana çıkarmak istiyorsanız; halınızı nötr renkli ve desensiz de seçebilirsiniz.

 

Odayı daha ılık yapmak için sarı, portakal rengi veya mavimsi kırmızı gibi renkler seçilebilir. Odayı daha soğuk yapmak için ise mavi veya sarımsı yeşil gibi renkler tercih edilebilir.

 

Daha dinamik evlerde tercih edilen renkli kilimler daha parlak ve canlı renklerde olabilir. Mor, turkuaz, pembe ve kırmızı gibi kilim tasarımları bulunduğu alanın imajının yenilenmesinde de büyük rol oynar. 

 

Renkli görünümlerinin yanı sıra yumuşak dokusuyla da dikkat çeken peluş kilimler, çoğunlukla koridor ve antre gibi alanlarda ısı yalıtımı için kullanılır. Bazen bu tür alanlarda evin girişi olduğu için geleneksel kilim motifleri ile bezenen farklı boyutlarda modellerin tercih edildiği de görülür. Bazen uzun tüyler ve havlar ile desteklenen kilim modelleri genelde tek renktir ve modern dekorasyonlar için ideal bir kullanım sunar. 

 

Öte yandan peluş kilimler ahşap zemin kaplamaları üzerinde kullanıldığında, Country ve İskandinav gibi stiller için vazgeçilmez bir kombinasyon oluşturur.

 

Odadaki mobilyalar da halının renginin seçiminde önemlidir. Ahşap tonları bazı renklerle asla uyum sağlamaz, ama uyum sağladığı renkler de vardır. Bu nedenle halı seçerken mutlaka mevcut mobilyalarınızın rengini göz önünde bulundurun.

 

Evinizi yansıtan en sanatsal ve yaratıcı halı tasarımına ulaşmak için Apex Halı uzmanlığından yardım alabilirsiniz. Türkiye’de sadece Apex Halı'nın sitesinde bulunan "halıyı odanızda inceleme özelliği" sayesinde online olarak evinize en uygun halıyı seçebilirsiniz. Yüklediğiniz alanın fotoğrafı üzerinde aynı perspektif ve ölçekte seçtiğiniz halıyı gezdirerek duruşuna ve odanızla uyumuna bakabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 5
: 57
Kayıt tarihi
: 23.01.20
 
 

Marka Danışmanı - Influencer ..